Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Щоб не переплатити: коли потрібно передавати показники газового лічильника

Розповідаємо, коли споживачам газу потрібно звітувати про використані кубометри та як це зробити

Фото: Pixabay

Важливий період для споживачів газу

Фото: Pixabay

Щоб уникнути зайвих нарахувань і забезпечити точність в платіжках за спожитий газ, українцям варто дотримуватися важливої вимоги — регулярно передавати показники своїх лічильників. Це простий, дуже важливий обов'язок для кожного споживача.

Про те, коли потрібно передавати показники газового лічильника та чому важливо робити це вчасно, пояснила пресслужба Нафтогазу.

Щомісячно необхідно передавати показники газових лічильників у визначені дати, щоб регулятор міг правильно розрахувати суми в платіжках для споживачів.

У НАК "Нафтогаз України" нагадали, що кожного місяця з 28 числа до 5 числа включно потрібно передавати показники лічильника газу. Це стосується навіть тих, хто тимчасово не використовує газ.

Як передати показники лічильника

Передати дані вашого лічильника можна такими способами:

  1. Через SMS на номер 4647.
  2. Чат-боти GASUA у Viber або Telegram.
  3. На сайті "Нафтогаз" — без реєстрації або через особистий кабінет.
  4. Контакт-центр: 066−300−2−888 (Vodafone), 098−300−2−888 (Kyivstar), 093−300−2−888 (Lifecell).

Станом на сьогодні понад 90% українців обслуговуються у Нафтогазі та сплачують за газ за тарифом 7,96 гривні за кубометр.

Дотримуючись встановлених термінів та своєчасно передаючи показники лічильника, споживачі можуть бути впевнені, що їхні рахунки за газ будуть максимально точними, а непорозуміння з постачальниками блакитного палива — мінімальними.

Що потрібно зробити споживачам газу перед стартом опалювального сезону

З наближенням опалювального сезону важливо вже зараз подбати про стан димових та вентиляційних каналів (ДВК) у вашому будинку. Перевірку, технічне обслуговування та ремонт цих систем виконують спеціалізовані організації (пічники), які мають:

  • ліцензії;
  • відповідні дозволи;
  • необхідне обладнання;
  • кваліфікованих працівників.

Заборонено користуватись газовими колонками та опалювальними котлами, якщо немає тяги в димоході або під час несприятливих погодних умов, таких як сильний вітер, туман, дощ чи сніг.

Підготовка до опалювального сезону — це не тільки питання комфорту в холодну пору року, а й гарантія безпеки всієї сім'ї. Регулярна перевірка та обслуговування димових та вентиляційних систем дозволить уникнути небажаних наслідків.

Раніше ми писали, як проходитиме технічне обслуговування газових мереж та скільки це коштуватиме українцям, а також які зміни у своїх комунальних платіжках можуть помітити українці в жовтні.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.