Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Правила призначення субсидій в Україні знову змінили – яке нововведення запровадили

Уряд працює над тим, щоб максимально спростити процедуру отримання допомоги на оплату комуналки

Фото: ЦКС, УНІАН. Колаж: Pro Гроші

Процедуру отримання субсидій спростили

Фото: ЦКС, УНІАН. Колаж: Pro Гроші

Уряд вдосконалив механізм швидкого надання житлових субсидій. Тепер отримати допомогу від держави стане простіше, адже деякі процеси стануть автоматизованими.

Про таке повідомив прем'єр-міністр України Денис Шмигаль в Telegram.

Він нагадав, що минулого місяця уряд вже спростив процедуру призначення субсидії. Зокрема, нові зміни передбачають, що українцям не доведеться збирати численні довідки. Буде достатньо лише подати спрощену заяву на отримання субсидій.

Зробити це можна через "Дію", сайт або додаток Пенсійного фонду. Після цього органи ПФУ самостійно збирають необхідні дані з офіційних джерел.

25 липня ухвалили ще одне важливе нововведення. Тепер обмін інформацією між ПФУ та Державною міграційною службою буде відбуватися автоматично.

"Сьогодні ухвалили рішення, яке забезпечить автоматичний обмін інформацією між Пенсійним фондом та Державною міграційною службою. Це зробить соціальну підтримку тих, хто її потребує, ще більш адресною та доступною", – заявив Шмигаль.

Як подати спрощену заяву

Для цього необхідно зайти на сайт Пенсійного фонду й авторизуватись за допомогою електронного кваліфікованого підпису (КЕП). Після цього потрібно виконати наступні дії:

  • В особистому кабінеті в лівому боковому меню зайти в розділ "Комунікації з ПФУ" та обрати пункт "Заява на житлову субсидію чи пільгу". У наступному вікні натиснути "Продовжити".
  • Потім обрати опцію "Заява про призначення та надання житлової субсидії за експериментальним проєктом".
  • Заповнити поля в онлайн-формі: вказати інформацію про себе, внести паспортні та адресні дані, додати інформацію про учасників звернення банківські реквізити, куди нараховуватимуть кошти в разі призначення субсидії.
  • Якщо подання заяви відбувається не за зареєстрованим, а за фактичним місцем проживання, потрібно додати скановану копію договору оренди. Зробити це можна натиснувши кнопку "Додати файл".
  • Потім клікнути на "Сформувати заяву" у кінці онлайн-форми.
  • Перевірити внесені дані та натиснути "Підписати та відправити у ПФУ".

Далі автоматизована система повинна перевірити повноту та коректність заповнення заяви. Через деякий час у розділі "Мої звернення" – "Статус звернення" можна перевірити, яке рішення прийняли щодо призначення субсидії.

Раніше ми писали про те, що українці масово скаржаться, що їм не виплатили субсидії. Також ми розповідали про три нововведення в призначенні субсидій.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.