Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

"Працюємо, щоб цього не сталося": яка небезпека загрожує киянам у разі блекауту

Розповідаємо, що загрожує киянам у разі повного блекауту після ракетних обстрілів

Фото: Уніан. Колаж: Pro Гроші

У Києві у разі блекауту може статися надзвичайна ситуація з опаленням

Фото: Уніан. Колаж: Pro Гроші

Україна вже витримала вісім масованих ракетних ударів по енергетиці з боку Росії, але багатьох людей, зокрема киян, турбує питання про те, як буде функціонувати місто у разі повного блекауту.

Що працюватиме у місті під час надзвичайної ситуації, в ефірі телемарафону розповів заступник мера Володимир Бондаренко.

Так, за його словами, у Києві у разі блекауту працюватиме критична інфраструктура і сфера охорони здоров’я. Натомість частково зупиниться робота громадського транспорту, не їздитиме, наприклад, метро.

"Наслідки останнього обстрілу показали, що автобусні маршрути готові дублювати навіть деякі гілки метро. Все більше на мапі столиці об’єктів бізнесу, який готовий працювати від резервних джерел електрики – це магазини, аптеки, деякі банківські установи. Логічно – забезпечення питною водою, вона буде і в бюветах, і в пунктах обігріву безплатно", – розповів посадовець.

Найскладнішою ситуація, як повідомив Бондаренко, буде з опаленням.

"Житлово-експлуатаційні організації на сьогодні готові, що у випадку тривалої відсутності електроенергії у будинках, можливо, доведеться зливати внутрішньобудинкові системи, аби запобігти замерзанню. Ми шукаємо можливості, яким чином запобігти цій ситуації, – підкреслив Володимир Бондаренко.

Новий рік у темряві

Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль вважає цілком реальним сценарій повного блекауту України на Новий рік та Різдво. За його словами, для росіян важливо, аби в Україні ці свята пройшли у темряві. Тому він закликав українців готуватися до нових атак.

При цьому Росія намагається посіяти паніку серед українців, тому місцевій владі не потрібно створювати завищених оцінок щодо відновлення енергосистеми.

"Тому ми говоримо людям правду про те, що ситуація складна, про те, що світло може бути всього по декілька годин на день, про те, що стан справ в енергосистемі може як покращитися, так і погіршитися залежно від інтенсивності та масованості нових атак росіян", – зазначив Шмигаль.

Раніше в Укренерго пояснили, що відбувається з українською енергосистемою зараз. Також ми розповідали, що вирішили в уряді стосовно платіжок за тепло і гарячу воду взимку.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.