Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Нафтогаз попередив своїх клієнтів – як не втратити гроші вже у жовтні

Українцям повідомили, чому в платіжках за газ приходять завищені суми та як цього уникнути

Фото: ЦКС. Колаж: Pro Гроші

Потрібно сплачувати за комунальні послуги до 5 числа

Фото: ЦКС. Колаж: Pro Гроші

В Україні інколи абоненти не передають дані про спожитий обсяг природного газу вчасно, в межах визначеного терміну. У таких випадках компанія з постачання газу встановлює ці показники самостійно.

Про це повідомляє Нафтогаз у Facebook.

Часто з різних причин клієнти компанії не повідомляють показники лічильників, що може призвести до розбіжностей між цифрами у платіжці та реально спожитим обсягом блакитного палива.

Якщо абонент не передає дані про обсяг спожитого газу, показники визначаються на основі місячного обсягу споживання за аналогічний період минулого року. Таким чином, цифри, які фігурують на папері, можуть відрізнятися від реальних показників.

Щоб отримані обсяги газу відповідали реальному споживанню, необхідно вчасно надавати дані лічильника, а саме з 28-го по 5-те число місяця.

"Якщо ви тимчасово не проживаєте у помешканні та не користувалися газом, передавайте щомісяця фактичні незмінні показання", – попередили у Нафтогазі.

Як можна передати показники лічильника

Тепер можна уникнути витрат часу на телефонні розмови, візити до Центру обслуговування клієнтів та очікування друкованих платіжок у компанії. Замість цього, дозволяється передавати дані про спожитий газ через сервіси Нафтогазу.

"Тестуйте наші діджитал-канали та обирайте найзручніший", – заявили в газопостачальній компанії.

Нафтогаз пропонує п'ять способів зробити це онлайн, а саме:

  • за допомогою чатботів: №1, №2 та №3;
  • через СМС на номер 4647;
  • через особистий кабінет;
  • за спрощеною процедурою;
  • в автоматичному режимі з використанням IVR меню за номерами: 066-300-2-888 (Vodafone); 098-300-2-888 (Kyivstar); 093-300-2-888 (Lifecell).

Також наголосили, що цією можливістю можуть скористатися тільки клієнти, які обслуговуються філіями "Газмережі" у Кропивницькому, Дніпрі, Харкові (включаючи міську частину), Кривому Розі, Житомирі, Києві, а також клієнти АТ "Вінницягаз", АТ "Сумигаз", АТ "Львівгаз", АТ "Дніпропетровськгаз", АТ "Хмельницькгаз", АТ "Миколаївгаз", АТ "Донецькоблгаз", АТ "Івано-Франківськгаз" та АТ "Черкасигаз".

Раніше ми писали, якими будуть тарифи на газ з 1 жовтня. Також повідомляли, коли розпочнеться опалювальний сезон у 2023 році.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.