Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Деяким українцям приходять платіжки за газ, який вони не споживають – в чому причина

Попри відсутність опалення, жителі Сєвєродонецька отримують завищені платіжки за газ

Фото: УНІАН, Pixabay. Колаж: Pro Гроші

Мешканці Сєвєродонецька отримують платіжки за газ, який не споживають

Фото: УНІАН, Pixabay. Колаж: Pro Гроші

Сєвєродонецьк – місто у Луганській області, яке вдруге переживає окупацію. Містяни не мають змоги зігрітися взимку, оскільки в більшості будинків відсутнє теплопостачання. Світло та зв’язок теж знайти можна нечасто. Попри це, українці отримують платіжки за комунальні послуги, до того ж значно завищені.

Про це повідомили в Telegram-каналі Луганської обласної військової адміністрації.

Відомо, що газ постачається дуже обмеженій кількості жителів Сєвєродонецька. З електроенергією та мобільним зв’язком ситуація не краща. Окупанти досі не полагодили кабельний інтернет, тож школярі вимушені раз на тиждень приходити до школи, щоб отримати завдання наперед і виконувати їх вдома без пояснення вчителів.

За інформацією, росіяни перед початком опалювального сезону обіцяли жителям не нараховувати плату за газ та світло, втім у лютому платіжки почали приходити всім, попри відсутність постачання. Навіть якщо людина не проживає у Сєвєродонецьку, їй виставляють рахунки за комунальні послуги, які невдовзі стануть більшими через заборгованість.

"У місті почали отримувати рахунки за комуналку із завищеними обсягами споживання, діти за відсутності інтернету весь навчальний рік ходять за завданнями до школи раз на тиждень, відновлення міста росіяни відтермінували ще на два роки. За фактом, наприкінці зими маємо місто без опалення", – зазначили в ОВА. Та уточнили, що прийшов час сплачувати за рахунками, у прямому та переносному значені.

Коли потрібно передати показання газового лічильника

Нафтогаз вкотре нагадав клієнтам про необхідність вчасно подати показники реального споживання ресурсу, щоб отримати коректні платіжки в середині місяця. Це потрібно здійснити у період між 1 і 5 числами, тобто найближчим часом українці повинні передати показники.

У компанії наголосили, що розрахунок суми в платіжках здійснюється виключно на основі даних від облгазів, які, власне, отримують від споживачів показники. Непотрібно передавати значення представникам Нафтогазу, адже там займаються лише формуванням рахунку, який варто оплатити. Якщо українці не встигають у зазначений термін проінформувати щодо показників, то облгаз передасть граничні значення лічильника.

Це може призвести до неправильних сум у платіжках, адже обсяги стануть некоректними. Зазвичай – більшими ніж насправді. Громадянам потрібно скористатися чат-ботом або звернутися до контакт-центру облгазу, щоб повідомити про результат місячного споживання газу.

Раніше сайт Pro Гроші писав, що буде з вартістю комуналки в березні та чи готуватися українцям до нових тарифів. Також ми повідомляли, за яку послугу українці мають право не платити під час війни.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.