Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Деякі українці можуть отримати субсидію, навіть якщо мають дві квартири – кого стосується

Право на призначення допомоги на оплату комунальних послуг зберігається, але за певних умов

Фото: УНІАН, ЦКС. Колаж: Pro Гроші

Українцям пояснили, хто має право на субсидію

Фото: УНІАН, ЦКС. Колаж: Pro Гроші

Деякі українці мають право на оформлення субсидії навіть за умови, що у їхній власності перебуває одночасно кілька житлових приміщень.

Про це повідомила пресслужба Сумської міськради.

Так, у вересні 2022 року уряд вніс зміни у порядок призначення житлових субсидій. Відповідно до цих змін, при визначенні права на отримання допомоги на оплату послуг ЖКГ не враховується житло, яке було знищене або стало непридатним для проживання внаслідок бойових дій, терористичних актів, диверсій, спричинених збройною агресією Російської Федерації, або з інших причин.

Водночас відповідна інформація про таке житло має бути у державному реєстрі майна, пошкодженого та знищеного внаслідок бойових дій.

Субсидія також може бути призначена за умови подання документального підтвердження від органів місцевого самоврядування про факт знищення/пошкодження житлового приміщення.

Чи можуть призначити субсидію тому, хто успадкував житло

Деякі українці цікавляться, чи є ризик втратити право на призначення житлової субсидії через успадкований будинок або квартиру.

У міськраді Сум роз'яснили, що житлова субсидія дійсно не призначається, якщо будь-хто зі складу домогосподарства чи членів їх сім’ї мають у власності більше одного житлового приміщення (квартиру чи будинок).

Однак, згідно з прийнятими влітку та восени 2021 року змінами, при призначенні субсидій не враховуються такі житлові приміщення:

  • які перебувають у спільній частковій чи спільній власності;
  • які перебувають у сільській місцевості;
  • отримані у спадок, за умови, що жодне із житлових приміщень, яке перебуває у власності, не здається в оренду.

Таким чином, успадкування квартири або приватного будинку не впливає на подальше отримання житлової субсидії.

Крім того, наявність другого житла не може вплинути на призначення допомоги на оплату комунальних послуг, якщо воно перебуває на окупованих територіях або непридатне до проживання.

Раніше ми розповідали про те, кому можуть перерахувати субсидію посеред опалювального сезону. Також ми писали про те, як дізнатися, якому домогосподарству відмовлять в оформленні субсидій.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.