Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Чи призначать субсидію, якщо в квартирі прописано забагато людей? В ПФУ пояснили

При розрахунку субсидії беруться до уваги доходи всіх зареєстрованих в помешканні, але є важливий нюанс

Фото: ЦКС, УНІАН. Колаж: Pro Гроші

Українцям роз'яснили умови призначення субсидій

Фото: ЦКС, УНІАН. Колаж: Pro Гроші

При розрахунку субсидії можуть враховувати доходи не всіх зареєстрованих в помешканні.

Про це повідомили у Telegram-каналі Пенсійного фонду.

Така можливість передбачена, якщо члени сім’ї, які зареєстровані, але фактично не проживають за вказаною адресою, нададуть підтверджувальні документи про місце свого проживання (наприклад, це може бути довідка з роботи, навчання, закладу лікування). Тоді дохід таких членів сім’ї при розрахунку субсидії не враховується.

Окрім цього, рішення про розрахунок субсидії лише на членів домогосподарства, які фактично проживають у помешканні, можуть ухвалити на підставі актів обстеження матеріально-побутових умов домогосподарства/фактичного місця проживання особи.

Тобто, якщо ж у складі домогосподарства менше людей, ніж зареєстрованих у житловому приміщенні, субсидія може бути розрахована на фактично проживаючих зареєстрованих за цією адресою членів домогосподарства.

Як визначають дохід домогосподарства

У Пенсійному фонді раніше пояснювали, що під час призначення житлової субсидії враховуються також доходи членів сім’ї особи зі складу домогосподарства у разі, коли їх зареєстроване (фактичне) місце проживання відмінне від адреси домогосподарства. Це правило не стосується таких категорій доходів:

  • доходів одного з подружжя, якщо обом більш ніж 60 років і вони проживають у сільській місцевості або селищах міського типу;
  • доходів батьків у разі призначення субсидії студентам, які зареєстровані у гуртожитку за місцем навчання;
  • доходів одного з батьків дитини у разі призначення субсидії другому з батьків з дитиною у разі, коли батьки розлучені або не перебували у шлюбі, а також осіб, які вважаються безвісно відсутніми за рішенням суду або мають правовий статус осіб, зниклих безвісти.

При цьому соціальні норми житла та соціальні нормативи житлово-комунального обслуговування за адресою домогосподарства на таких осіб не розраховуються.

Раніше ми писали про те, що субсидії на газ почали оформляти по-новому. Також ми пояснювали, кому не скасують пільгу через борги за комуналку.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.