Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Функція "Режим польоту": навіщо вона потрібна не тільки в літаках

Користувачам смартфонів важливо знати, що означає функція "режиму польоту" на їхніх пристроях

Фото: Unsplash

Зазвичай функція активується в літаках

Фото: Unsplash

У наш час майже кожен використовує мобільний телефон. В більшості випадків "режим польоту" присутній на телефоні, незалежно від того, смартфон це чи звичайний кнопковий пристрій.

Про те, навіщо потрібна функція "режиму польоту", розповіло видання УНІАН.

Для чого потрібна функція "Режим польоту"

Варто зазначити, що крім телефонів, ноутбуки та планшети також мають таку функцію. Усі пристрої працюють однаково. Таким чином, визначення "режиму польоту" є універсальним для всіх типів мобільних пристроїв. Ця функція дозволяє одночасно відключити всі бездротові підключення на пристрої, залишивши всі радіопередавачі на телефоні неактивними. Це включає звичайний стільниковий зв’язок, Wi-Fi, Bluetooth і GPS.

Таким чином, коли режим активований, не можна листуватися через СМС, заходити в Інтернет або обмінюватися даними через Bluetooth, а також дзвонити та приймати виклики на телефоні.

Для чого вмикати "режим польоту" в літаку

На літаках є високочутлива бортова апаратура, яка може перешкоджати роботі радіопередавача телефону. Отже, через проблеми безпеки цю функцію потрібно включати обов’язково під час польоту. Щоб уникнути шкоди для роботи пілотів і обладнання, кожен пасажир повинен знати, навіщо вмикати "режим польоту".

Після того, як з'явилося розуміння, що означає "режим польоту" і для чого він необхідний, слід розглянути ще один аспект. Як зазначалося раніше, всі передавачі телефону відключаються під час його дії. Таким чином, якщо вам намагатиметься хтось зателефонувати, робот повідомить, що пристрій абонента вимкнений або не перебуває в зоні роботи мережі.

Раніше ми розповідали про 6 ознак вірусу на смартфоні, які не можна ігнорувати. Також ми писали про те, які смартфони є найкращими у 2024 році.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.