Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

З України відправився перший літак WizzAir – де приземлився лоукостер

CNN відслідкували борт по спеціальному сервісу і дізнались подробиці подорожі

Фото: Уніан. Колаж: Pro Гроші

Це був перший комерційний рейс з квітня 2022 року

Фото: Уніан. Колаж: Pro Гроші

З українського аеропорту Львів здійснив рейс літак угорського лоукостера WizzAir, 13 вересня судно здійснило посадку у польському місті Катовіце.

Про це повідомляє CNN.

Зазначається, що це перший випадок вильоту комерційного борту з України починаючи з квітня 2022 року.

За даними спеціального порталу для моніторингу польотів Flightradar24, зліт літаку стався близько 11 години ранку, але точний час відслідкувати неможливо, оскільки лайнер увімкнув свій транспондер лише після проходження кордону з Польщею.

"Ми можемо підтвердити, що A320 HA-LWS вилетів зі Львова до Катовіце", – сказали аналітики та наголосили, що попри те, що Airbus A320 зареєстрований на Wizz Air, але у Flightradar24 не в змозі підтвердити, що перевізник все ще експлуатує цей борт.

Відновлення польотів

Раніше міністр інфраструктури Олександр Курбаков на щорічній зустрічі Ялтинської європейської стратегії розповів, що Україна може відновити рейси зі своїх аеропортів і першим може стати аеропорт Львів ім. Данила Галицького.

За словами Курбакова, на відновлення польотів знадобиться близько двох тижнів, однак експерти знайшли декілька проблем, які не дозволять здійснювати авіасполучення до їх вирішення.

Головне питання це безпека, яку мають гарантувати зокрема і міжнародні партнери. Наприклад, Польща, недалеко від якої розташований аеропорт, могла б розмістити сили протиповітряної та протиракетної оборони.

Ще одна проблема – це відмова компаній страхувати військові ризики для літаків, які будуть виконувати рейси до України. Це тягне за собою і наступну перешкоду – потрібно знайти компанію, яка погодиться здійснювати рейси.

Експерти припускають, що це буде український перевізник, наприклад у Bees Airline заявили, що готові летіти "хоч зараз", але за умови гарантування повної безпеки від усіх сторін.

У SkyUp за таких умов теж не проти розпочати польоти, але зазначають, що авіакомпанії потрібно щонайменше два тижні для перебазування літаків із інших аеропортів та запуску продажів квитків.

Раніше ми також писали, що категорично заборонено брати з собою на борт літака і розповідали про правила перевезення тварин у залізничному транспорті.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.