Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

В Україні планують розгорнути мережу зарядних станцій для електрокарів: коли їх чекати

"Енергоатому" необхідно близько двох років, щоб реалізувати план у створення більше сотні зарядних станцій

Колаж: Pro Гроші

Україні створять 120 зарядних станцій для електрокарів, ініціатор – "Енергоатом"

Колаж: Pro Гроші

Національна атомна енергогенеруюча компанія "Енергоатом" взялася за реалізацію важливого для України проєкту – відкрити 120 зарядних станцій для електрокарів.

Про це повідомляється на офіційному сайті Міністерства енергетики.

Як вказано в інформації пресслужби відомства, на засіданні Кабінету Міністрів 27 вересня було ухвалено розпорядження "Про створення мережі швидкісних автомобільних електрозарядних станцій". НАЕК "Енергоатом" взяв на себе зобов’язання розгорнути на всій території держави близько 120 станцій протягом найближчих двох років.

Мережа складатиметься з сорока станцій великої потужності (160+ кВТ) та вісімдесяти – середньої потужності (60+ кВт). Місцем розташування будуть обрані обласні центри України, а також основні автомагістралі.

Як зазначив міністр енергетики Герман Галущенко, кількість електрифікованих авто в Україні (включно з "гібридами") – понад 100 тисяч. Тож розширення національної інфраструктури зарядних станцій дозволить не тільки модернізувати сферу приватного електротранспорту, але й впровадити такі авто у буденність. Зокрема, транспорт стане у нагоді при розвитку сфери доставки та логістики.

Меморандум про співпрацю з "Укргазбанком"

Нагадаємо, ще у червні поточного року "Енергоатом" та Укргазбанк підписали меморандум про спільну реалізацію проєкту щодо розгортання національної мережі зарядних станцій для електрокарів. Завдяки такій кооперації – використанню фінансових можливостей і виробничо-технічного потенціалу обож структур – реалізація задуманого здійсниться без перешкод.

Навіщо Україні збільшувати кількість електрокарів та розвивати інфраструктуру для обслуговування авто? В першу чергу, це сприятиме виконанню Україною міжнародних зобов’язань щодо декарбонізації та зменшення забруднення довкілля.

І взагалі, на фоні енергетичного шантажу Росії, постійної нестачі пального та високих цін на газ, електротранспорт допоможе витягти державу з прірви залежності від викопного палива. Загалом "Енергоатом" запевняє, що при наявності значних резервних потужностей для виробництва "дешевої та чистої електроенергії" модернізація сфери пройде без затримок і непередбачуваних витрат.

Раніше сайт Pro Гроші писав, що Volkswagen представив незвичайний електромобіль. Також ми повідомляли, що український бренд представив новий електробайк.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.