Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

УЗ уклала договір про співпрацю з Німеччиною – чим це допоможе Україні

"Укрзалізниця" співпрацюватиме з найбільшим залізничним оператором Німеччини – компанією Deutsche Bahn

Колаж: Pro Гроші

УЗ відтепер отримуватиме допомогу від німецьких партнерів з Deutsche Bahn

Колаж: Pro Гроші

20 вересня розпочалася головна світова виставка залізничного транспорту і технологій InnoTrans 2022, яка проходить у Берліні, Німеччина. Ця подія стала локацією для зустрічі генерального директора німецької залізничної компанії Deutsche Bahn Річарда Лутца та голови правління АТ "Укрзалізниця" Олександра Камишіна.

Результати зустрічі повідомила українська компанія на сторінці у соціальній мережі Facebook.

Представники керівництва обох підприємств на виставці підписали меморандум про взаєморозуміння та співробітництво, що означає розширення іноземної допомоги "Укрзалізниці" у багатьох питаннях. Зокрема йдеться про допомогу у відбудові залізничної інфраструктури України, яка постраждала внаслідок військової агресії Росії.

Партнерство дасть змогу спільно працювати над модернізацією залізничної системи. Першочергово планується покращити вантажні перевезення сільськогосподарського спрямування та розробити якісну безпечну логістику.

У майбутні плани Deutsche Bahn також входить реформування вантажних коридорів, що мають перетворитися на доступні вузли, які об'єднають європейські та українські колії. В першу чергу це необхідно для збільшення зернового експорту до країн Європейського Союзу.

Залізничне сполучення як ефективна альтернатива морським перевезенням може похвалитися потужними результатами, але для цього варто максимально покращитимаршрути, модернізувати колії та вагони, відремонтувати частини доріг тощо.

Залізниця залишається єдиним інструментом для подорожей

Генеральний директор Deutsche Bahn запевнив, що компанія може забезпечити УЗ необхідною кількістю запчастин і цілих вантажних вагонів, хоча для їх використання спочатку потрібно вдатися до переобладнання об'єктів під ширину українських колій.

Про необхідність підтримувати якість залізничних перевезень на високому рівні першим заговорив представник німецької компанії. Річард Лутц розповів про власне зворушення мужністю та наполегливістю українських залізничників, які протягом останніх шести місяців перевозять величезну кількість людей у безпечні місця.

Аби українці мали змогу подорожувати або ж при найгіршому сценарії тимчасово переселитися до спокійних регіонів, необхідно забезпечити якість обслуговування. Тож довгострокове партнерство з німецькими колегами повинно стати рупором для реформування залізничної сфери в Україні.

Раніше ми писали, що УЗ відновлює залізничне сполучення з Харківщиною та вже пустила перші поїзди в деокуповану Балаклію.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.