Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Укрзалізниця перезапустила популярний рейс: куди вже доступні квитки

Національний залізничний перевізник зміг поновити домовленості з польською приватною компанією

Фото: УЗ/Telegram

УЗ подовжила продаж квитків на поїзд Варшава – Львів

Фото: УЗ/Telegram

Укрзалізниця порадувала пасажирів хорошою новиною: угода про співпрацю з польським перевізником SKPL буде дійсною. Тобто призупинення продажу квитків на популярне пересадкове сполучення з Варшави через Раву-Руську до Львова виявилося тимчасовим.

Про це розповіла пресслужба УЗ в Telegram-каналі.

Приватна компанія SKPL погодилася оновити домовленості з Укрзалізницею, що дозволило відновити курсування потягів затребуваним міжнародним маршрутом. Графік руху залишиться незмінним:

  • зі станції Варшава Всходня поїзд №767 відправлятиметься щодня о 21:31, прибуватиме в Люблін о 23:27, а в Раві-Руській опинятиметься о 05:15 (прикордонно-митний контроль у поїзді);
  • відправлення пересадкового поїзда №867/868 з Рави-Руської о 06:15, Львів 07:47-08:02, Івано-Франківськ 11:12-11:16, прибуття в Коломию о 12:00;
  • у зворотному напрямку відправлення о 03:06, Івано-Франківськ 03:55-04:00, Львів 06:58-07:14, прибуття до Рави-Руської о 08:38;
  • виїзд із Рави-Руської о 10:15, Люблін 13:50-14:11, прибуття у Варшаву о 16:01.

"Завершується коротка перерва у продажі квитків на популярне пересадкове сполучення з Варшави через Раву-Руську до Львова. Укрзалізниця дякує SKPL за всі зусилля, докладені для подальшого безперебійного функціонування цього рейсу", – йдеться у повідомленні Укрзалізниці.

Квитки на рейси можна придбати всіма можливими способами: на офіційному оновленому сайті УЗ, в мобільному застосунку, в чат-боті месенджерів і касах вокзалів.

Чому не продавали квитки


Стало відомо, що 21 вересня завершиться угода про співпрацю між українських залізничним перевізником і польською приватною компанією SKPL. Між операторами виникла домовленість щодо обслуговування маршруту ще в жовтні минулого року. Але було невідомо, чи вдасться продовжити роботу.

За словами члена правління ГО "Лінія 102" Віктора Гальчинського в ефірі Ранок.LIVE, утвердження напрямку відбувалося важко, бо польська сторона спільно з прикордонною службою натякали на певні загрози. І лише шляхом суспільного тиску, виступами в медіа тощо вдалося переконати перевізника в доцільності маршруту.

Загалом оператор SKPL надав Укрзалізниці свій рухомий склад для курсування Польщею, тоді як УЗ продавала квитки пасажирам та оплачувала послуги так званої "оренди". Повернення рейсів чекало багато українців, адже цей напрямок є одним із найбільш навантажених і затребуваних.

Раніше сайт Pro Гроші писав, у якому пункті пропуску водії стикнуться з довгими чергами. Також ми повідомляли про десятки міжнародних рейсів і розповідали, які поїзди ходять з України до Європи.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.