Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Поїздки "Укрзалізницею": як економити на залізничних квитках

Розповідаємо головні правила економії на залізничних квитках і їх поверненні

Фото: Unsplash. Колаж: Pro Гроші

Щоб зекономити на залізничних квитках, потрібно правильно обрати день

Фото: Unsplash. Колаж: Pro Гроші

Мало хто знає, що ціна залізничних квитків "Укрзалізниці" безпосередньо залежить не тільки від класу квитка, а й від дня, коли ви плануєте свою подорож.

Сайт Pro Гроші розповідає, як можна заощадити на поїздках "Укрзалізницею".

Ціни по днях тижня

Вартість квитка відрізняється залежно від попиту того чи іншого дня. Найвигідніше їздити поїздом у вівторок і середу, адже саме в ці дні можна отримати знижку в 10%.

А от у понеділок, четвер та суботу їхати доведеться за базовим тарифом. Найдорожче подорожувати у п'ятницю та неділю, переплатити можна ті ж 10%.

До речі, ціни залежать і від пори року, адже на кожен період діє свій коефіцієнт. Наприклад, найвищий коефіцієнт діє з 1 до 20 січня, а найнижчий – 31 грудня.

Як економити на Інтерсіті

Тут діє принцип, схожий принцип купівлі авіаквитків – чим раніше купиш, тим нижчою буде ціна.

Якщо ви бажаєте придбати квиток першого класу, потрібно знати такі нюанси:

  • за 30 днів дешевше на 15%;
  • 29-25 днів дешевше на 10%;
  • 24-15 днів дешевше на 5%;
  • за 14-5 днів – базовий тариф.

А чим ближче до відбуття, то більше доведеться переплатити. Вже за 4-2 дні до поїздки до ціни додадуть 10%, а за день або день відправлення – всі 15%.

На ціноутворення в Інтерсіті також впливають дні тижня. Знижку в 10% можна отримати в понеділок та суботу, а в п'ятницю та неділю ці ж 10% додадуть у вартість вашого квитка.

Повернення квитків "Укрзалізниці"

Проблема із поверненням проїзних документів виникала майже у кожного. Зробити це можна в будь-якому пункті продажу цих квитків, пред'явивши їх до каси разом із документом, що засвідчує особу.

Але тут варто пам'ятати кілька нюансів. Все залежить від того, коли повертається квиток, якщо до відправлення – це може зробити будь-яка особа, а якщо після, то тільки та людина, на ім'я якої оформлений документ.

Одному пасажиру касир може повернути гроші на 9 невикористаних квитків, а розмір виплат залежить від терміну подання проїзного документа.

У разі повернення не менш ніж за 24 години до відправлення поїзда ви отримаєте повну вартість квитка та плацкарти (плацкарта – це частина вартості проїзду, яка компенсує витрати перевізника на підготовку рейсу та його обслуговування).

Якщо до відправлення від 24 до 9 години, пасажир отримає повну вартість квитка та 50% вартості плацкарти.

Якщо ви затрималися та повертаєте квиток менш ніж за 9 годин до відправлення, вам виплатять лише повну вартість квитка.

Якщо поїзд вже вирушив, але минуло не більше години, ви отримаєте 10% вартості квитка та плацкарти, а пізніше 1 години після відправки повернення коштів не провадиться.

Раніше ми також писали, я яке місто "Укрзалізниця" нарешті запустила потяги після деокупації.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.