Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Німеччина змінює правила: яка послуга буде доступна для українців незабаром

Розповідаємо, якою послугою зможуть користуватися українці в Німеччині з 2023 року

Фото: U-Bahn München/Уніан. Колаж:Pro Гроші

У Німеччині для українців з'явиться пільговий проїзний

Фото: U-Bahn München/Уніан. Колаж:Pro Гроші

Українські біженці, які через війну у рідній країні нині проживають у Німеччині, незабаром отримають пільги для поїздок у громадському транспорті країни. Так званий "німецький квиток" з'явиться вже у 2023 році.

Про це повідомляє видання Dw.com.

Що таке "німецький квиток" і як ним будуть користуватися українці

Це єдиний місячний проїзний, дія якого поширюється на усі види громадського транспорту Німеччини, крім експресів. Відомо, що такий квиток коштуватиме 49 євро (1,885 тис. грн). Ним зможуть користуватися усі пасажири, а запровадити такий квиток планують вже у 2023 році.

Зазначимо, що влітку в Німеччині діяла програма дешевих проїзних, яка фінансувалася урядом Німеччини. За три місяці дії акції лише у пунктах продажу залізничного оператора Німеччини Deutsche Bahn продали 26 мільйонів таких квитків.

Цим проєктом німецька влада планувала компенсувати фінансові втрати німців від зростання цін на паливо та продукти після початку війни Росії проти України.

Коли українцям дозволена безплатна поїздка

За інформацією німецької залізничної компанії Deutsche Bahn, українці, які прибули на державний кордон, звідти можуть безплатно доїхати до пунктів первинного приймання біженців, які розташовані у великих містах, зокрема Берліні, Дрездені, Нюрнберзі та Мюнхені. Якщо люди хочуть подорожувати, то можуть отримати квитки HelpUkraine, що дозволяє дістатися конкретного місця безплатно.

У першому випадку необхідно надати тільки український (закордонний) паспорт, ID-картку чи посвідку на проживання. За наявності білета ця необхідність не зникає. HelpUkraine дійсний впродовж 3 днів з моменту видачі, його чинність завершується після 2 днів шляху до пункту призначення. Квиток дає право на поїздку в один кінець у вагоні 2-го класу.

Отримати проїзний документ можна в пунктах первинного приймання біженців або центрах прийняття федеральної землі.

Нагадаємо, сайт Pro Гроші вже розповідав про те, як в Україні хочуть змінити роботу громадського транспорту. Також ми писали, які зміни відбудуться у роботі УЗ у разі повного блекауту.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.