Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

На українському кордоні застрягли авто: в яких пунктах пропуску великі черги

Враховуючи складну ситуацію на українсько-польському кордоні, бажано заздалегідь ознайомитися з ситуацією в пунктах пропуску

Фото: УНІАН, ДПСУ/Facebook. Колаж: Pro Гроші

На українському кордоні зібралося чимало машин

Фото: УНІАН, ДПСУ/Facebook. Колаж: Pro Гроші

Кожного дня через кордон України проїжджають сотні вантажівок і легкових автомобілів. Через високу завантаженість деяких популярних пропускних пунктів формуються великі черги з транспортних засобів. Про актуальну ситуацію регулярно інформують прикордонники, щоб українці мали змогу ознайомитися з поточною обстановкою і правильно організувати поїздку.

Що відбувається на кордоні 24 листопада, розповіли в Західному регіональному управлінні ДПСУ.

Найбільші черги зосереджені в пунктах пропуску біля польського кордону. Станом на 9 годину ранку фіксували таку кількість транспортних засобів:

  • "Ягодин" – 7 автобусів в електронній черзі;
  • "Устилуг" – 20 легкових автомобілів, 3 автобуси (електронна черга);
  • "Рава-Руська" – 40 легкових авто;
  • "Краківець" – 20 л/а, 8 автобусів в електронній черзі;
  • "Шегині" – 6 автобусів (електронна черга);
  • "Нижанковичі" – 2 091 вантажівка в електронній черзі.

На кордоні зі Словацькою Республікою черги були тільки в пункті пропуску "Ужгород" у кількості 5 легкових транспортних засобів і 5 автобусів в електронній черзі. Пасажирів не пропускають.

Схожа ситуація на кордоні з Угорщиною. Завантаженість виникла лише в пропускному пункті "Тиса" – 30 легковиків і 4 автобуси (електронна черга). В Румунію намагалися проїхати 3 автобуси в пункті "Порубне". На кордоні з Молдовою жодних черг не було.

Зауважимо, що перед плануванням поїздки також варто зважати на можливу нестабільну роботу електронних систем контрольних служб. Через технічні збої інколи відбуваються затримки, тому необхідно обирати час подорожі, враховуючи цей момент.

Чому можуть не дозволити перетнути кордон

Раніше ми розповідали, що з початку 2023 року прикордонники відмовили у виїзді 43 тисячам українців. Звісно, переважна більшість з них – чоловіки. Як уточнив речник Державної прикордонної служби України Андрій Демченко, люди можуть бути впевнені, що мають на руках всі необхідні документи для перетину кордону під час повномасштабної війни, а вже в пункті пропуску з’ясовуються інші обставини.

Наприклад, серед поширених причин відмови такі:

  • через судові рішення;
  • через доручення компетентних державних органів, отриманих Держприкордонслужбою;
  • через відсутність належних документів.

Також дуже часто чоловіки намагаються проїхати за допомогою документу про навчання в іноземному закладі вищої освіти. Проте, як відомо, навіть студенти, якщо вони мобілізаційного віку, отримують відмову.

Демченко зауважив, що під час роботи представники ДПСУ керуються правилами, регламентованими постановою Кабінету Міністрів №57 "Про затвердження Правил перетинання державного кордону громадянами України". Якщо претендент на виїзд не відповідає визначеним критеріям, пропуск він не отримає.

Раніше сайт Pro Гроші писав, що товарів на полицях поменшає і розповідав, чи може блокада на кордоні з Польщею призвести до дефіциту. Також ми повідомляли, що українців за кордоном штрафуватимуть за мобільні телефони.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.