Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Як розставити меблі у вітальні з максимальною користю – повний гід

Модним трендом 2024 року є впровадження інноваційних технологій в меблеве виробництво

Колаж: Pro Гроші

Меблі в кімнатах

Колаж: Pro Гроші

Облаштувати вітальню можна багатьма способами: використовуючи нові концепції дизайну або обрати перевірене роками планування. Головна мета – створити зручний і функціональний простір, не загромаджений непотрібними речами.

Розповідаємо про ефективне меблювання вітальної зали.

1. Центральний акцент

Почнемо із основи, а саме – створення центрального акценту кімнати. Варіантів може бути декілька:

  • Диванна група (диван і крісла). Від розташування м’яких меблів залежить все подальше облаштування приміщення. Важливо, щоб диван не заважав вільному пересуванню кімнатою і доповнював базову концепцію дизайну.
  • Функціональна TV-зона. Телевізор можна повісити на стіну за допомогою спеціальних кронштейнів, а під ним поставити містку тумбу або комод. Ефектно виглядає TV-зона, доповнена електронним каміном.
  • Місце для прийому їжі. Якщо площа кухні не дозволяє поставити великий обідній стіл, це можна зробити у вітальні. Зважайте, що форма столу суттєво впливає на атмосферу в кімнаті. Доповнити обідню зону допоможуть кухонні стільці із високими спинками та напівкрісла.

2. Симетрія

Рівномірно розставлені меблі створюють відчуття гармонії і порядку. Досягти балансу можна за допомогою парних крісел, елементів декору чи однакових журнальних столиків. Важливо розташовувати ідентичні предмети паралельно один одному. Такий підхід здатен освіжити навіть давно зроблений ремонт.

Переваги симетричного планування:

  • полегшення розстановки меблів, оскільки симетрія створює чітку структуру;
  • універсальний прийом для будь-якого стилю інтер’єру;
  • створення фокусної точки;
  • підходить для людей із обмеженими можливостями.

3. Функціонал та нові технології

Модним трендом 2024 року є впровадження інноваційних технологій в меблеве виробництво. Тут мова не лише про розкладні меблі, а про багатофункціональні конструкції, що одночасно виконують кілька ролей, наприклад:

  • журнальний стіл-трансформер одним рухом перетворюється на столик для ноутбука і легко змінює розміри до великого обіднього столу на 6 персон;
  • пуф-трансформер 5 в 1 займає 50 см місця у складеному стані і розкладається на 5 стільців. Незамінний варіант, коли нагрянули неочікувані гості;
  • диван-ліжко трансформер виглядає як звичайний меблевий виріб, але за потреби перетворюється на спальне місце і кухонний стіл. Деякі моделі мають функцію шезлонга і оснащені роз’ємами для зарядки ґаджетів.

"Легкі" матеріали виготовлення

Пам’ятайте, що навіть величезну вітальню можна перевантажити занадто масивними меблями і безмежною кількістю непотрібних речей. Щоб такого не сталося, рекомендуємо використовувати меблі зі скла й металу. Замість класичних дерев’яних стільниць віддайте перевагу скляному столику із металевими опорами. А якщо потрібно місце для зберігання речей – громіздку шафу-купе замінить металевий стелаж відкритого типу.

Купуйте лише необхідні меблі і створюйте атмосферу непохитної свободи у вітальній кімнаті.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.