Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Виходьте за межі своєї фантазії: як зробити інтер'єр індивідуальним

Індивідуальність інтер'єру зараз дуже актуальне питання, адже кожен власник житла хоче виділятися та не бути схожим на інших

Фото: Pexels. Колаж: Pro Гроші

Дизайн інтер'єру має надавати відчуття спокою та надихати на нові звершення

Фото: Pexels. Колаж: Pro Гроші

Кожна людина, яка планує майбутній ремонт, задумується над тим, який стиль інтер'єру обрати, який декор додати, в яких кольорах створити свій затишний куточок тощо. Насправді це питання дуже актуальне, оскільки кожен власник житла хоче, щоб його інтер'єр був індивідуальним.

При проєктуванні майбутнього інтер’єру насамперед потрібно опрацювати функціонал, комфорт простору та вирішити питання зручності щоденного побуту.

Наприклад, щоб кожна розетка була на зручному для вас місці, ліжко було необхідного розміру, а в коридорі не доводилося щоразу переставляти велосипед перед тим, як відкрити шафу. Також обов'язково потрібно передбачити місце для новорічної ялинки, навіть якщо проєкт розробляється влітку.

Це все надважливі питання, які потрібно опрацювати на першому етапі, вони будуть базовими, побутовими й саме вони зроблять інтер’єр придатним для комфортного життя.

Виходьте за межі, аби додати інтер'єру індивідуальності


Щодо індивідуальності, то тут вже потрібно працювати над дизайном, кольоровою гамою, загальною концепцією інтер’єру. Так, можна зробити правильний інтер’єр в якомусь конкретному стилі, дотриматися всіх правил щодо форм та кольорової гами й цей інтер’єр буде безумовно прекрасним.

Проте, якщо стоїть задача додати саме індивідуальності, тоді тут потрібно працювати глибше, виходити за межі, додавати щось своє, власне, щоб бентежило та надихало. Ця індивідуальність може навіть не вписуватися в загальне розуміння стилю, але це вже буде не важливо, якщо цей елемент стане родзинкою, яка створить характер інтер’єру.

Наприклад, у мене дома стоїть моє улюблене оксамитове крісло синього кольору з каретною стяжкою на спинці. Я довго мріяла про нього, уявляла, як буду сидіти в ньому та читати книжки. Я шукала саме своє крісло і коли знайшла, то воно одразу з’явилося в моїй вітальні.

Звісно, це не є супер функціональний предмет, адже в ньому рідко хтось сидить, та й книжку там читала я тільки перший тиждень. Але я дуже його люблю, осікльки синій – це мій улюблений колір, а каретна стяжка – один із найулюбленіших прийомів в меблях.

Якось у мене навіть з’явилася ідея замовити прикрасу, брошку, по індивідуальному проєкту копії мого крісла. Тобто виходить так, що для когось це може бути звичайним синім кріслом, а для мене – це натхнення.

Втілюйте у життя свій творчий порив


Коли я розпочинаю нову історію інтер’єру, то обов’язково розпитую своїх замовників про хоббі, дорогі серцю речі, кольори, відтінки та зображення, які можуть бути пов’язані з приємними спогадами або просто викликають позитивні емоції.

Це я роблю для того, щоб при створенні інтер’єру була можливість додати емоцій, характеру. Так в одному з моїх проєктів з’явилася ідея прикрасити інтер’єр будинку картинами самої власниці. Коли я побачила її роботи, то одразу закохалася в них і вони просто ідеально вписалися в інтер’єр, який я створила для її родини.

У мене є чудова рекомендація: якщо ви маєте якийсь творчий порив, але не наважуєтеся або не знаєте як саме це зробити, тоді інтер'єр – найкраща можливість втілити в життя мрію.

Проговоріть це питання з вашим дизайнером, відверто розкажіть про свої побажання і вже на етапі проєктування можна буде знайти місце для якоїсь картини, скульптури, глечика, або панно, яке ви зробите власноруч і прикрасите цим свій інтер’єр. Не обов’язково бути митцем або художником, зараз є багато якісних майстер-класів, де вам допоможуть втілити в реальність задумане.

Не бійтеся свого прояву в інтер'єрі


Отже, висновок такий, що індивідуальність інтер’єру – це ви і є, це ваші погляди, мрії та бажання. Це матеріали та текстури, яких вам приємно торкатися, це кольори й відтінки, на які вам приємно дивитися, це аромати, якими пахнуть ваші спогади.

Не бійтеся свого прояву, адже це має бути простір, в якому вам буде безпечно, затишно, натхненно, чутливо, в якому вам захочеться мріяти, кохати, створювати й найважливіше – в якому захочеться жити.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.