Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Приберіть це негайно: які елементи інтер'єру заважають прибиранню

Клінерка розповіла, чому не варто купувати чорні та білі меблі для кухні

Фото: Pexels. Колаж: Pro Гроші

Фото: Pexels. Колаж: Pro Гроші

Через шалений темп життя прибирати вдома не встигають та не люблять багато людей. Однак, наведення ладу в будинку та квартирі можна зробити набагато простішим – для цього варто продумати в деталях певні моменти.

Професіональна клінерка Аманда Дей, за плечима якої 25 років стажу, відверто розповіла, які речі в жодному випадку не варто тримати в себе вдома.

Білі або чорні меблі

Логічно, що на білому бруд набагато легше помітити, такі меблі потребують частішого прибирання, через що можуть швидко втратити свій привабливий вигляд. Наприклад, від миючих засобів може через певний час пошкодитися фарба на білих кухонних шафах.

Чорні речі, як це не дивно, також створюють певні проблеми під час генерального прибирання. На таких меблях буде більше відбитків пальців, розводів та жиру.

Порада – замість чорного та білого декору варто обирати нейтральний бежевий, який є "золотою серединою".

Непотрібні дрібниці

Старі фотографії, статуетки, свічки та інші дрібниці стануть справжньою проблемою під час прибирання, тому що ці речі захаращують простір та стають "магнітами" для пилу. Тому варто лишити на видноті лише найголовніше, а решту дрібничок заховати у закриту шафку, де не буде активної циркуляції повітря й не так сильно нагромаджуватиметься пил.

Килим у ванній кімнаті

Варто гарно подумати, чи дійсно вам потрібен килим у ванній. Експертка звертає увагу, що стовідсотково варто прибрати килимок навколо туалету, тому що він є розсадником бактерій та плісняви.

Білі килими – погана ідея

Життєвим досвідом доведено, що білі килими з часом втрачають свій привабливий колір. Через наявність ворси виводити плями на ньому дуже складне завдання. Біла плитка – теж не найкращий варіант. Якою б красивою вона не була, на ній видно кожну волосинку та будь-який бруд.

Розсувні двері у душі

Не ставте собі розсувні скляні двері у душовій кабіні. Хоч це заощадить вам простір і допоможе запобігти протіканню води, мити її буде складно, особливо доріжки, по яких двері пересуваються – там традиційно накопичується цвіль та грибок.

Мармурові стільниці

Це, безумовно, стильне, однак не практичне рішення. Мармур делікатний та пористий матеріал, через що схильний до подряпин, плям і пошкоджень. Якщо він втратить свій насичений колір та вкриється плямами, заміна коштуватиме господарю дуже дорого. Стільниці на базі ДСП з візерунками мармуру будуть чудовою альтернативою – легкі у догляді та набагато дешевші.

Раніше ми розповідали, як обирати та купувати меблі онлайн. Також ми писали, які відтінки варто обрати для інтер'єру спальні. Більше про інші дизайнерські рішення читайте в нашій спецтемі.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.