Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Моветон в дизайні інтер'єру: які рішення більше ніколи не будуть модними

З часом мода змінилася й ті тренди, які були на піку популярності раніше, вже не використовують дизайнери, які хочуть створити інтер'єр поза часом

Фото: Pexels. Колаж: Pro Гроші

Дизайнери насамперед враховують побажання та вподобання замовника

Фото: Pexels. Колаж: Pro Гроші

Я розпочинала робити перші дизайнерські кроки 18 років тому, ще в ті часи, коли в Україні тільки починало формуватися розуміння інтер’єру, як такого. Тоді був дуже актуальним принцип "щоб було видно, що працював дизайнер" і ми, звісно, активно підтримували цю ідею, адже тільки вчилися бути дизайнерами та навпомацки майже будували схему роботи.

В ті часи дуже були модними різні форми з гіпсокартону на стелі, а вищий пілотаж – це форма, яка переходить зі стелі на стіну, це було просто "вау". Дизайнери вигадували різні форми, які б можна було реалізувати, абстракції, сонечка, сердечка, лабіринти тощо. Найбільше діставалося стелі, звісно.

Від цих рішень вигравали всі, як замовник, адже було видно, що він вклався в цей ремонт, так і дизайнер, який показав свій професіоналізм. Але в найвигіднішому становищі були майстри з гіспокартону, адже їхня робота тягнула на досить вагомий шматок кошторису. І така була мода, що тут вдієш.

З часом дизайн інтер'єрів почав набирати нових обертів


Часи почали змінюватися та цих модних конструкцій ставало все менше, а потім вони й взагалі перетворилися на моветон. Проте навіть зараз в оголошеннях про продаж, або оренду квартир "з дизайнерським ремонтом" можна побачити житло тих часів.

Річ у тім, що навіть не посперечаєшся з таким описом оголошень, адже ремонт дійсно робив дизайнер, тому він може називатися дизайнерським. Проблема лише у тому, що він "занадто модний".

Раніше навіть було простіше працювати дизайнером, адже вважалося, що чим більше кольорів та різних форм – тим красивіше, було видно руку професіонала. А зараз цінність дизайнерського інтер’єру в тому, щоб приховати роботу фахівця, зробити все настільки гармонійно, аби створити відчуття, що це все склалося самостійно, без втручання людини. Саме в цьому полягає складність та цінність сучасних інтер’єрів, це і є мистецтво.

Тренди в дизайні інтер'єру кардинально змінилися


Коли я вже більше впевнено пішла своїм шляхом дизайнера, почала розуміти багато цікавих речей, які поступово перетворювалися на мою філософію. Так я зрозуміла, що інтер’єр не зобов’язаний бути модним, він повинен бути стильним, комфортним, зручним, приємним, затишним й найголовніше, щоб він подобався власнику.

Звісно, бувають випадки, коли інтер’єр потребує супер сучасних та модних рішень, таке часто зустрічається в комерційних приміщеннях – кав'ярнях, ресторанах тощо. А те приміщення, в якому захочеться жити, має бути найкомфортнішим місцем на землі.

Мода може дуже швидко змінитися, тому є великий ризик отримати немодний інтер’єр після завершення ремонту, адже цей процес може розтягнутися і на рік, і на два.

Можна створити інтер'єр, який буде поза часом


Якщо стоїть саме така задача, тоді моя стовідсоткова рекомендація при його створенні не дивитися відеороликів з назвами на кшталт "Супер тренди". Використовуйте кольори, які не будуть нав’язані модними мотивами, а ті, які будуть базовими, щоб їх завжди можна було допрацювати якимось декором.

Не робіть якихось супер сучасних рішень з нерухомими елементами – стелею, стінами, підлогою. Якісно пропрацюйте функціонал приміщення, роздивіться всі можливі варіанти зонуванні простору та розташування меблів, проживіть сценарій вашого майбутнього життя в інтер’єрі й оберіть найкращий з варіантів.

Обов’язково пропрацюйте зі спеціалістами якісне розміщення всіх електровиводів, щоб з часом не з’ясувалося, що не вистачає якоїсь розетки та вам не довелося тягнути переноски. Якісно опрацьована технічна частина – це гарантія того, що інтер’єр буде поза часом, адже стіни перефарбувати ви зможете в будь-який момент, а перероблювати електрику вже точно не захочете.

Якщо подивитися на мої інтер’єри навіть п’ятирічної давнини, то вони всі виглядатимуть поза часом, оскільки розроблялися відштовхуючись від вподобань та потреб клієнта, а не від моїх власних смаків, або світових трендів.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.