Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Ці рішення – катастрофа: що може зіпсувати ваш інтер'єр

Створення дизайну інтер'єра – це дуже клопітлива справа, важливо не забувати про рішення, які можуть зіпсувати виконану роботу

Фото: Pexels. Колаж: Pro Гроші

Варто уникати певних рішень, які можуть "вбити" ваш інтер'єр

Фото: Pexels. Колаж: Pro Гроші

В інтерʼєрі завжди найбільше працює індивідуальність, тобто при розв'язанні будь-яких питань потрібно насамперед відштовхуватись від особливостей, побажань та способу життя власників житла. Наприклад, те, що для однієї людини буде комфортною нормою, для іншої це — абсолютно неприйнятна історія.

Але є загальні, базові принципи, які потрібно враховувати при створенні й реалізації інтерʼєру, щоб зробити його комфортним та естетичним. Але не варто забувати й про певні рішення, які можуть "вбити" інтер'єр.

Невдале планування


Йдеться про непродумане розташування меблів та техніки. Я часто раджу своїм клієнтам прожити сценарій власного побуту, пофантазувати, які процеси плануються в майбутній оселі та як саме вони реалізуватимуться.

Для цього насамперед потрібно скласти перелік всіх необхідних предметів інтерʼєру в кожній кімнаті, прописати розміри, визначитися з призначенням кімнат тощо. Вже після того, як такі пункти плану будуть вказані, можна переходити до розташування необхідних речей.

Принципи зберігання речей


  • Кухня

Тут потрібно розуміти, що навіть найкрасивіший інтерʼєр буде зіпсовано пакетом з пустими пляшками посеред кухні, адже при проєктуванні не були продумані деталі щодо розташування контейнерів для сміття. Тому потрібно завчасно продумати місце під такі базові потреби.

Також, якщо говорити про кухню, важливу візуальну роль у сприйнятті грає дрібна побутова техніка, наприклад:

  • мультиварки;
  • грилі;
  • йогуртниці;
  • мікрохвильові печі тощо.

Купуючи такі речі, зазвичай, увага прикута до їхніх функцій та вартості, а не зовнішнього вигляду. Тож, якщо ви плануєте користуватися такими речами, краще заздалегідь спланувати місце для їх зберігання в той час, коли вони не використовуватимуться.

  • Передпокій

Важливим питанням є системи зберігання речей в передпокої, адже це перше, що ми бачимо, коли заходимо в оселю. Тож, зовнішній вигляд вхідної групи буде створювати настрій сприйняття повноцінного інтерʼєру.

Наприклад, якщо ви розумієте, що не будете слідкувати за кількістю та розміщенням верхнього одягу на гачках, то краще зробити закриту вхідну групу або, за можливості, запроєктувати шафу, аби це завжди виглядало охайно. Це також стосується й взуття, у відкритому доступі можна залишити щоденні пари взуття, а все інше зберігати в комоді, або нижній секції шафи.

  • Санвузли

У таких кімнатах часто псують зовнішній вигляд інтерʼєру різноколірні баночки з косметикою, тож у такому випадку краще продумати місця для їх розміщення. Це можуть бути ніша з поличками, невелика шафа за дзеркалом або навіть стильні органайзери.

Поєднання великої кількості кольорів та форм


Такі дії запросто "вб'ють" будь-який найцікавіший задум в створенні інтер'єру. Так, існує багато стильних та сучасних інтерʼєрів, де поєднані між собою, здавалося б, несумісні речі. Але насамперед це плідна праця дизайнера з досвідом, який розуміє та відчуває, яке поєднання буде доречним.

Якщо ви вперше або вдруге робите ремонт самостійно, то краще обмежитися двома базовими кольорами, в які будуть пофарбовані всі стіни. Під ці кольори можна підібрати підлогу одного або двох текстур та кольорів, а деталі вже доповнити якимись цікавими акцентами, які будуть контрастними по кольору до базових відтінків або з тієї ж палітри, але більш-менш насиченими.

Важливо, що для декору також варто обирати не більше ніж два кольори. Меблі можна фарбувати в колір стін або зробити їх контрастними. Якщо ви обираєте не монотонні поверхні, а текстуру дерева, то краще слідкувати за тим, аби кількість кольорів не перевищувала трьох відтінків та вони не сперечалися між собою.

Створення інтер'єру – це цікавий, але не завжди простий шлях


Тут потрібно врахувати дуже багато моментів, щоб результат вийшов вдалим. Якщо ви занурюєтеся в цей процес самостійно, без допомоги спеціаліста, потрібно запастися терпінням, гарним налаштуванням на роботу і тоді все вийде. Головне – дотримуйтесь правил гри, намагайтеся зробити процес максимально безпечним для себе та спробуйте поставитися до цього періоду, як до цікавого досвіду.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.