Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Новорічні вакансії ще залишились? Скільки платять українцям за роботу у свята

Традиційно в період різдвяно-новорічних свят зростав попит на певних співробітників, але війна внесла корективи на ринок праці

Фото: Pexels, Андрій Галицький. Колаж: Pro Гроші

В Україні шукають людей на сезонну роботу перед Новим роком

Фото: Pexels, Андрій Галицький. Колаж: Pro Гроші

Сезонна робота завжди була популярною як засіб швидкого підробітку. Особливо багато нових вакансій з’являлося у грудні-січні, адже свята формують затребуваність певних співробітників на ринку праці. Цього року тенденції не змінилися, але дещо ослабли.

Про це розповіла керівниця напрямку OLX Робота Марія Абдулліна.

До повномасштабного вторгнення відбувався ажіотаж: перед Новим роком масово шукали кур’єрів, музикантів, аніматорів, ведучих, продавців тощо. Але саме сфера розваг чи не найбільше постраждала з огляду на воєнний стан. Тому не дивно, що у 2023 році кількість відкритих вакансій для сезонного підробітку зменшилася.

Та пропозиції є, причому на різноманітну роботу. Наприклад, багато запитів на вакансію продавця. Потрібно працювати на "фудточках", займатися реалізацією ялинок або іграшок, подарунків та інших товарів, появу яких провокує Новий рік. Середня зарплата по Україні становить 16 000 гривень.

Вакансія продавця ялинок у Києві
Вакансія продавця ялинок у Києві
Фото: Pro Гроші

Також шукають на тимчасову діяльність аніматорів. Роботодавці – здебільшого школи та дитячі садки, але трапляються і фірми, які спеціалізуються на організації святкувань та івентів. Можна заробити орієнтовно 12 500 гривень.

Ще один варіант – стати кур’єром. Їхні послуги досить затребувані в період Різдва та Нового року, бо люди обмінюються подарунками. Тож сервіси доставки мають чим зайнятися. Середня зарплата становить 24 545 гривень. Так само з’являється попит на пакувальників, адже подарунки потрібно красиво оформити. Ставка – 17 000 гривень на місяць.

 | Фото: Pro Гроші
 | Фото: Pro Гроші

Сезонна робота для українців на зиму

Фото: Pro Гроші

Сезонна робота для українців на зиму

Фото: Pro Гроші

"На сезонні вакансії часто відгукуються студенти для підробітку на зимових канікулах, до того ж така робота в більшості випадків не потребує досвіду чи спеціальних навичок. Для багатьох це можливість підзаробити за короткий період часу, отримати досвід та нові знання", – зауважила Марія Абдулліна.

Що відбувається на ринку праці взимку

За словами експертки з працевлаштування Валентини Бардадим, порівняно з листопадом в Україні трохи пожвавився ринок праці. Все завдяки пошукам сезонних співробітників. Найбільша активність серед роботодавців:

  • Києва;
  • Київської області;
  • Одеської області;
  • Львівської області;
  • Дніпровської області.

Не дивно, адже це великі міста та регіони, тож там потребують значної кількості працівників. Якщо говорити про заробіток, то рейтинг високооплачуваних посад очолили медіабаєри з середніми доходами 60 000 гривень на місяць. Трохи менше пропонують водіям-міжнародникам – близько 40 000 гривень. У списку ще стоматологи, рихтувальники, рієлтори та програмісти.

Загалом експертка вбачає позитивну тенденцію на ринку праці, бо роботодавці не скорочують вакансії, а відкривають. Тож українці мають більше можливостей знайти посаду за бажанням, а не через скрутне фінансове становище.

Раніше сайт Pro Гроші писав, що в Україні зростуть зарплати вчителів і розповідав, на які суми можуть розраховувати освітяни у 2024 році. Також ми повідомляли, що в Буковелі масово шукають працівників на різні вакансії.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Колаж: Дар'я Давиденко
Кар'єра

Чи реально заробляти на фрилансі від 1 000 доларів: українець поділився історією успіху

Українець з досвідом у фрилансі розповів, що грає важливу роль при переході з офіційної роботи, і дав поради новачкам, як вийти на стабільний рівень заробітку

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.