Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Майстри на всі руки? Яку роботу знайшли для російських полонених в Україні

Всі ворожі військовополонені, які не перебувають на лікуванні, наразі працюють на території України

Фото: Андрій Єрмак

Чим займаються російські полонені в Україні

Фото: Андрій Єрмак

Через високий рівень дисципліни російські полонені працюють краще, ніж звичайні ув’язнені, які вчинили злочин. До того ж ними простіше керувати.

Про це міністр юстиції Денис Малюська розповів в інтерв’ю "Українському радіо".

З його слів, ув’язнені виконують просту фізичну роботу – плетуть із лози або склеюють різноманітні матеріали. Всі полонені працюють добровільно. Ніхто не може їх змусити. Натомість з нашого боку для полонених створені всі умови для праці.

"А з точки зору ставлення до праці й дисципліни, безумовно, з ними працювати простіше, ніж зі звичайними в'язнями, які вчинили злочин. Тож там дисципліна на вищому рівні й, відповідно, ефективність праці краща. Жоден військовополонений, який перебуває в нашій системі, не байдикує, усі працюють", — сказав міністр.

Скільки українців повернули з російського полону

Раніше ми писали, що від початку повномасштабного вторгнення з російського полону вдалося повернути близько 2 600 українців.

Більш ніж за півтора року повномасштабної війни з окупаційної неволі вдалося повернути значну кількість українських громадян. Серед них і військовослужбовці, і цивільні.

Зі слів представника української воєнної розвідки Міністерства оборони Андрія Юсова, наразі динаміка обмінів дещо знизилась, так само як і кількість повернутих, "але відбуваються певні польові обміни, також були окремі операції".

Юсов також повідомив, що наш обмінний фонд постійно поповнюється, а місця утримання російських військовополонених в Україні станом на зараз переповнені.

До слова, останній обмін полоненими відбувся 7 серпня, тоді повернути вдалося 22 українських воїнів.

Скільки українців зникли безвісти через повномасштабну війну

Станом на зараз наявна проблема щодо ідентифікації тіл, які знаходяться на тимчасово окупованих територіях або у зоні проведення бойових дій. Проте, навіть без цих даних, число осіб, що зникли безвісти з лютого 2022 року, вражає.

"Станом на сьогодні у нас близько 28 тисяч зниклих безвісти за особливих обставин громадян, яких необхідно розшукувати. Є потреба у відборі зразків ДНК, аби порівнювати цю інформацію з тими запитами, які надходять до експертних установ від сімей осіб, що шукають своїх родичів", — заявив заступник МВС Леонід Тимченко на зустрічі з представниками Міжнародної комісії з питань зниклих безвісти.

До того ж існує проблема обміну тіл з країною-агресором.

Нагадаємо, скільки українців гине щодня на війні. Також ми писали, що окупаційна російська армія зазнала надзвичайно великих втрат у війні проти України.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Колаж: Дар'я Давиденко
Кар'єра

Чи реально заробляти на фрилансі від 1 000 доларів: українець поділився історією успіху

Українець з досвідом у фрилансі розповів, що грає важливу роль при переході з офіційної роботи, і дав поради новачкам, як вийти на стабільний рівень заробітку

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.