Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Чого категорично не можна робити на роботі – 7 правил

Ми зібрали головні рекомендації для працівників, які хочуть утриматися на робочому місці

Фото: Pexels. Колаж: Pro Гроші

Щоб не втратити роботу, слід дотримуватися мінімум семи правил

Фото: Pexels. Колаж: Pro Гроші

Сьогодні дуже непросто знайти гідну роботу. У той же час неабияк важливо і не втратити її, а разом з нею і стабільний заробіток.

Сайт Pro Гроші розповідає, чого категорично не можна робити на роботі.

Красти

Працюючи в офісі, багато хто забуває, що папір для принтера, а також блокноти та ручки, що лежать на робочому столі, – це власність компанії. Звичка забирати додому все, що погано лежить, може не просто негативно відобразитися на вашій репутації, а й призвести до звільнення, якщо вас зловлять на гарячому.

Звинувачувати інших у своїх помилках

Людині властиво помилятися. Але важливо ще й прийняти факт, що ваші помилки вплинули на якість спільної роботи. Однак, це не привід перекладати провину на інших. В результаті все одно доведеться зізнатися в тому, що ти збрехав і очорнив іншого, щоб не визнавати власних промахів. А такі зізнання не дуже приємні.

Пліткувати

У будь-якому колективі краще не брати участь у поширенні пліток. Навіть якщо ви почули чиюсь розмову не спеціально, не варто передавати плітку далі. Хто знає, раптом об'єкт пліток вирішить з'ясувати, звідки вітер дме, і вийде на вас? Потім буде складно пояснити, що ви ні до чого.

Прикидатися хворим

Якщо ви розумієте, що не готові працювати в конкретний день, не потрібно відпрошуватись і брехати про те, що "прихворіли". Краще в такому разі взяти відгул за власний кошт. Ви можете прикинутися "найхворішою людиною", але потім хтось опублікує в соцмережах фото з вашого походу до кафе чи кіно. Або ж у магазині вас зустрінуть колеги. Повірте, ніхто не привітає вас із раптовим зціленням. А при систематичних подібних інцидентах взагалі можна втратити роботу.

У той же час, якщо ви дійсно хворі, не радимо виходити на роботу. Заразити колег – не найкращий спосіб отримати їхню повагу. Крім того, такий стан вплине на працездатність. У такому разі дійсно краще взяти лікарняний та залишитися вдома.

Обговорювати особисті проблеми

Не варто в робочий час висіти на телефоні та обговорювати з подругою, як ваш чоловік завинив за останній тиждень і що з ним за це буде. Така розмова доречна у неробочий час і без зайвих вух.

Також не рекомендується плакатися в жилет колег. Допомогти вам навряд чи хтось зможе, а от заробити репутацію сміття та невротика – легко. Якщо щось у вашому приватному житті заважає роботі, то це часто привід для відпустки або відгулу. Так проблеми вирішуватимуться швидше.

Недбало одягатися

Незважаючи на те, скільки років ви пропрацювали в компанії і наскільки ваш шеф "свій у дошку", потрібно стежити за своїм зовнішнім виглядом. Колег також не цікавить, скільки годин ви спали минулої ночі та наскільки спекотно на вулиці. Одяг завжди повинен бути чистим, бездоганним і відповідним загальному офісному стилю.

Фліртувати

Службові романи – це красиво та легко лише у фільмах. Насправді до подібних проявів почуттів ставляться без особливого схвалення. Подумайте, чи готові ви до звільнення, якщо флірт не буде прийнятий. А, головне, чи зможете ви продовжувати працювати пліч-о-пліч зі своїм колишнім коханим, якщо стосунки розладнаються. Крім того, варто пам'ятати, що слідом за вашим невинним фліртом можуть бути і звинувачення в сексуальних домаганнях. Тоді ви можете втратити не лише роботу, а й кар'єру.

Раніше ми розповідали про список заборонених фраз на роботі під час війни. Також ми писали про лайфхаків, які допоможуть пройти співбесіду.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Колаж: Дар'я Давиденко
Кар'єра

Чи реально заробляти на фрилансі від 1 000 доларів: українець поділився історією успіху

Українець з досвідом у фрилансі розповів, що грає важливу роль при переході з офіційної роботи, і дав поради новачкам, як вийти на стабільний рівень заробітку

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.