Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Українці можуть отримати великі гранти: яку суму вже виплатили в рамках програми

Розповідаємо деталі стосовно виплат від українського уряду в рамках програми "єРобота"

Фото: УНІАН. Колаж: Pro Гроші

Українці отрииали виплати в рамках програми "єРобота"

Фото: УНІАН. Колаж: Pro Гроші

З того моменту, коли українська влада запустила проєкт "єРобота" пройшло вже понад 1 рік. За цей час підприємці змогли отримати чималі суми для подальшого ведення свого бізнесу.

Про це повідомили у пресслужбі Міністерства економіки України.

Скільки коштів було виплачено в рамках програми "єРобота"

За більш ніж рік, в рамках "єРобота" українським підприємцям було виплачено близько 4,7 млрд грн. Ці кошти пішли на розширення власного бізнесу.

"Це інвестиції не лише в активізацію бізнесу — відкрито нові компанії, діючі збільшили обсяги виробництва й опановують інші напрямки — але це ще й понад 20 тисяч нових робочих місць для українців в цих компаніях", – заявили в Мінекономіки.

Відомо, що в рамках програми "Велика справа" українські підприємці змогли отримати 6328 мікрогрантів на загальну суму 1,5 млрд грн. В той же час, на розвиток переробних підприємств було виплачено 485 грантів на загальну суму в 2,8 млрд грн. Також 110 грантів на суму в 428 млн грн було виплачено на розвиток садівництва та тепличного господарства.

Такими даними поділились в Міністерстві економіки України, підсумовуючи понад 1 рік дії проєкту "єРобота", який було започатковано у липні 2022-го року.

Зазначимо, що отримати грант в рамках цієї програми можна і зараз. Відповідну заявку на фінансову допомогу підприємець може надіслати за допомогою додатку "Дія", проте, слід пам'ятати, що обов'язковою умовою для отримати виплат є створення нових робочих місць.

Нові виплати для українських жінок

Раніше ми писали про те, що організація МАМА МОЯ запустила нову програму, в рамках якої деякі українські жінки можуть отримати допомогу. Зокрема, в список тих, хто може розраховувати на виплати потрапили:

  • жінки, які втратили своє житло через війну або ж воно було пошкоджене;
  • жінки, діти або чоловіки яких загинули на території активних бойових дій;
  • жінки, діти або чоловіки яких проходять службу в Збройних силах України, ТРО або ж добровольчих угрупованнях;
  • жінки, діти або чоловіки яких вважаються зникли безвісти через війну.

Для того, щоб оформити допомогу потрібна заповнити відповідну анкету, в якій треба вказати особисті дані, зокрема: номер мобільного телефону, електронну пошту, ПІБ та багато іншого. Також зауважимо, що для отримання виплат потрібно мати картку ПриватБанку.

Нагадаємо, раніше ми писали про виплати українським матерям. Також ми повідомляли про нову міжнародну допомогу для українців.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.