Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Перед Новим роком буде дорожче? Як змінилися ціни на алкоголь та солодощі

Експерти стверджують, що перед новорічними святами вартість продуктів може кардинально змінитися

Колаж: Pro Гроші

Ціна на шампанське зросла

Колаж: Pro Гроші

В Україні змінилася ціна на популярні складники новорічних корпоративних подарунків. Вартість товарів зросла. Алкоголь подорожчав у середньому на 49%, а популярні кондитерські смаколики — на 40%. Однак перед Новим роком ситуація може кардинально змінитися.

Про це пише landlord.

"Особливим попитом під час оформлення замовлень для подарункових наборів користуються міцні елітні напої: віскі, ром, бренді та коньяк. Переважно купують марки популярних брендів, таких як: Bacardi, Captain Morgan, Jameson, Jack Daniel`s, Chivas Regal, Hennessy, Ararat та Shabo", — зазначили експерти.

Найбільше підскочила ціна на продукцію ТМ Captain Morgan — наприкінці листопада 2021 року пляшка білого рому об’ємом 0,7 л коштувала в середньому 287,9 грн. Однак станом на 28 листопада 2022 року вартує 538 грн.

Разом з тим найменше зросла ціна на коньяк ТМ Hennessy. Вартість напою об’ємом 0,5 л підвищилась на 31%, а літрова пляшка обійдеться цьогоріч дорожче на 20%.

Найчастіше для комплектації наборів традиційне шампанське купували від брендів: ТМ Fiorelli, ТМ Latinium, ТМ Martini, ТМ Freixenet, ТМ Shabo та ТМ "Артемівське". За рік ціни на цю продукцію збільшились на від 22% до 91%.

"Проаналізувавши онлайн-замовлення людей, з’ясувалося, що напередодні минулого Нового року найбільше до подарункових наборів купували цукерки у коробках наступних відомих брендів: ТМ Roshen, ТМ Raffaello, ТМ Ferrero Rocher, ТМ ABK, ТМ „Світоч" та ТМ Millennium. Особливою популярністю користувалися солодощі „Вечірній Київ" та Raffaello. Цьогоріч вартість позицій, на які був зафіксований ажіотаж, зросла від мінімальних 4% до максимальних 83%", — йдеться в дослідженні.

Ціни можуть різко зменшитися?

Експерти стверджують, що у грудні цінова ситуація може кардинально змінитися в кращу сторону та дозволити заощадити. Все тому, що магазини пропонуватимуть вигідні акції на солодощі та алкоголь.

Наприклад, торік на поличках супермаркетів на алкоголь та солодощі були знижки від 5% до 50%.

В Україні частина продуктів стала небезпечною

Раніше ми писали, що в Україні через обстріли важливої інфраструктури армією РФ почастішали відключення світла. Люди можуть залишатися без електроенергії по кілька годин. Без світла залишаються і магазини, де зберігаються продукти. Саме тому деякі з них краще не купувати, адже вони швидко псуються.

Що псується найшвидше:

  • охолоджене м'ясо;
  • напівфабрикати;
  • варені ковбасні вироби (сосиски, сардельки);
  • варена ковбаса;
  • ваговий кисломолочний сир;
  • рибні продукти.

Термін вживання таких продуктів – 48-72 години, адже вони не запаковані та охолоджені. Тому без світла вони страждають досить сильно, і, зʼївши їх, ви можете отримати харчове отруєння.

Як перевірити стан продукту

Якщо на поверхні продукту буде слиз, розвиватимуться бактерії, дріжджі, то не беріть його.

Також зверніть увагу, якщо на етикетці написано, що продукт має зберігатися при низьких температурах, а він просто лежить на прилавку, то не купуйте такий товар.

Раніше ми вже розповідали, як відправити власний гуманітарний кошик у щойно звільнені населені пункти Херсонщини, Харківщини й Донеччини. Також ми писали про те, на які продукти виростуть ціни вже у грудні.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.