Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Оренда скриньки в банку: навіщо потрібна послуга та скільки коштує в Україні

Фінансові установи надають клієнтам платну послугу зберігання цінних речей, коштів і важливих документів

Фото: Ощадбанк/Facebook

Послуга банківської скриньки в Україні

Фото: Ощадбанк/Facebook

Деякі банки пропонують українцям тримати купюри та особисті речі в надійно захованих, безпечних сейфах. Це платна послуга, але вона стає у пригоді, коли потрібно відправитися в далеку подорож, а залишати вдома цінні предмети без нагляду не хочеться.

Сайт Pro Гроші розповідає, скільки коштує покласти майно в банківський сейф.

Хто може скористатися послугою


Вона доступна для клієнтів фінансових установ, які мають в конкретному банку відкритий рахунок. Зазвичай орендувати скриньку можуть тільки повнолітні фізичні особи після надання документів для ідентифікації.

Переваг використання банківського сейфу багато. Наприклад, це чудове місце для зберігання дорогоцінних металів, готівки, прикрас, сімейного антикваріату, документації та інших важливих речей. Доступ до скриньки має лише власник, а відкрити її можливо спеціальним ключем, кодом або схожим засобом ідентифікації.

Це забезпечує максимальну конфіденційність для клієнтів. Наявність високотехнологічної системи захисту формує розуміння, що навіть стихійне лихо, пожежа чи повінь не нашкодять захованому майну.

Скільки коштує оренда сейфа


Вартість оренди відрізняється залежно від установи. На суму впливають такі фактори як розмір скриньки, тривалість зберігання та умови користування. Тарифи в різних банках України такі:

  • ПриватБанк – від 9 до 25 грн на добу плюс щомісячне обслуговування рахунку "Ключ доступу" 300 грн;
  • Ощадбанк – від 20 до 50 грн на добу плюс 2 500 грн заставної плати за персональний ключ;
  • Райффайзен Банк – від 15 до 75 грн на добу плюс 3 000 грн заставної плати;
  • Сенс Банк – від 19 до 30 грн на добу плюс 3 000 грн гарантійного платежу;
  • UKRSIBBANK – від 18 до 56 грн за добу;
  • А-Банк – від 6 до 23 грн на добу плюс комісія за обслуговування рахунку "Ключ доступу" 270 грн на місяць;
  • KredoBank – від 20 до 50 грн на добу плюс 2 000 грн заставної плати.

Кожен банк формує власний перелік документів, необхідних для замовлення скриньки. Але обов’язково треба надати оригінал довідки про присвоєння реєстраційного номера облікової картки платника податків і паспорт громадянина, аби підтвердити свою особу.

Що стосується фізичних осіб-підприємців, то доведеться зібрати трохи більше папірців: копії свідоцтва про державну реєстрацію, зареєстрованих установчих документів, довідки про внесення в Єдиний державний реєстр підприємств та організацій.

Раніше сайт Pro Гроші писав, що можна оплатити через термінал ПриватБанку. Також ми повідомляли, як перевірити гроші на наявність підробки в домашніх умовах.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.