Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

ООН знову роздає по 6 600 грн українцям: хто може розраховувати на допомогу

Розповідаємо, які умови потрібно виконати, щоб отримати грошову допомогу від міжнародної організації

Фото: УНІАН, Facebook/Право на захист. Колаж: Pro Гроші

Як отримати кошти і чи можна подати заявку вдруге

Фото: УНІАН, Facebook/Право на захист. Колаж: Pro Гроші

У січні 2023 року в Україні відновили приймання заявок на грошову допомогу від УВКБ ООН. Зареєструватися на отримання виплати в розмірі 6 600 грн можна в десятьох регіонах країни.

Про це повідомила пресслужба благодійного фонду "Право на захист".

Грошова допомога від УВКБ ООН – це одноразова виплата в розмірі 2 220 гривень щомісячно на особу протягом трьох місяців.

Хто може отримати допомогу

Зареєструватись на виплати від УВКБ ООН можуть ті, хто не отримував міжнародну допомогу раніше, а також підпадає під визначені програмою умови та критерії:

  • переселенці, які перемістилися після 24 лютого 2022 року та мають вразливості з переліку нижче ;
  • особи, що не переміщувалися після 24 лютого 2022 року, але постраждали від воєнних дій у таких областях: Дніпропетровська, Полтавська, Одеська, Запорізька, Кіровоградська, Черкаська, Харківська, Чернігівська, Сумська та мають вразливості з переліку нижче;
  • люди, які повернулись до місця постійного проживання після вимушеного переміщення до іншої області/країни через військові дії від 24 лютого 2022 року та мають вразливості з переліку нижче.

Перелік обов’язкових критеріїв вразливості для всіх трьох вищезазначених категорій, що дають можливість подати заявку на допомогу:

  • родина, яка має лише одного з батьків (або батько, або мати) з одним або кількома дітьми віком до 18 років або з особами похилого віку (55 років і старше);
  • родина, яку очолює одна самотня/кілька самотніх осіб похилого віку (55 років і старше) або особа похилого віку з однією дитиною чи кількома дітьми віком до 18 років;
  • родини з однією або декількома особами з особливими потребами;
  • прийомні сім’ї, які опікуються дітьми без супроводу та дітьми, розлученими з батьками (потрібне документальне підтвердження).

Також допомогу не зможуть отримати родини, які раніше отримували грошову допомогу від міжнародних організацій, а також чий дохід перевищує 5 400 грн на особу.

Які документи необхідно надати для реєстрації

Зазначимо, що для збору даних мають бути присутні всі члени родини. Для сімей, членами яких є маломобільні люди, які не можуть прибути до пункту реєстрації, допускається реєстрація за оригіналами документів, але за умови надання медичної довідки, що підтверджує їхній стан здоров’я.

Інформація, яку необхідно буде надати:

  • ПІБ згідно з документом, що посвідчує особу;
  • місце та дата народження, номер телефону (на який вам надійде СМС про надходження коштів!);
  • податковий номер (необхідний для виплати допомоги);
  • свідоцтво про народження дітей (за наявності);
  • номер банківської картки (необхідний для виплати допомоги). Картки "єПідтримка" не підходять;
  • будь-які документи, що підтверджують приналежність до категорії вразливості (довідки, витяги тощо)

Попереджаємо, що співробітникам фонду не потрібно знати ваш код CVV.

Способи виплати грошової допомоги

Вся сума відразу за 3 місяці буде перерахована голові домогосподарства (визначеного при реєстрації на допомогу) одним з наступних шляхів:

  • Шляхом переказу на банківський рахунок через фінансову установу Rapyd. 
    Ви отримаєте таке sms-повідомлення про зарахування коштів:
    "Вам надійшов переказ від УВКБ ООН у розмірі ХХХХ грн. Більше інформації за посиланням https://bit.ly/3vdWVAX або гарячою лінією 0 800 307 711".
  • Через Western Union для тих сімей, які не мають банківського рахунку. Ви отримаєте SMS–повідомлення з кодом банківського переказу (MTCN–код), який разом з документом, що посвідчує особу (паспорт, ID картка, інший державний документ), треба мати з собою для отримання грошової допомоги у будь-якому відділенні Western Union. Адреси відділень Western Union доступні тут.
  • Ви також можете отримати переказ в будь-якому відділенні банків-партнерів.

Дізнатися адреси пунктів збору даних у вашій області можна на сайті фонду.

Раніше сайт Pro Гроші писав, хто з українців може отримати грошову допомогу в Польщі. Також ми розповідали, хто з українців може отримати допомогу з часткового безробіття.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.