Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

На що пішла зарплата? Топ-5 додатків, які проконтролюють ваш бюджет

Застосунки збирають інформацію про витрати і відображають їх у вигляді діаграм, схем та відсотків

Фото: Pexels, Unsplash. Колаж: Pro Гроші

Контролювати витрати допоможуть зручні мобільні додатки.

Фото: Pexels, Unsplash. Колаж: Pro Гроші

Навчитися контролювати свої витрати не так легко, як може здатися на перший погляд. Проте такі навички допоможуть не тільки правильно розподілити свій бюджет між усіма потребами, але навіть і заощадити кошти. Найдієвішим способом це робити є мобільні додатки. Багато з них показують відсоткові співвідношення, візуалізують витрати та підбивають статистику.

Pro Гроші зібрали найзручніші додатки для організації та контролю особистого бюджету. Усі вони доступні як для iOS, так і для Android.

Monefy

Застосунок простий та зручний у використанні. За його допомоги можна легко проконтролювати, на що витрачається кожна гривня. Потрібно лише не забувати додавати нові витрати щоразу, коли робите покупки в магазині, заправляєте авто чи оплачуєте рахунки.

Додаток збиратитме усі ваші витрати, а потім показуватиме їх вам у вигляді списку або зручної яскравої діаграми. У центрі діаграми буде відображатися сума доходу та розмір витрат. У налаштуваннях можна вибрати період, за який застосунок вестиме облік: день, тиждень, місяць або рік. Також у додатку вказані категорії витрат, такі як житло, здоров’я, їжа, зв’язок, кафе, одяг чи подарунки. З цим застосунком можна легко зрозуміти, куди йде зарплата, і які витрати занадто вдаряють по бюджету і їх можна скоротити у майбутньому.

Money Lover: Expense Manager

Особливостю цього мобільного додатку є те, що в ньому є можливість встановити ліміт витрат на день. Застосунок надішле вам сповіщення, якщо ви цей ліміт перевищили. Крім того, в Money Lover можна запланувати витрати. Якщо ваші плани вже здійснені, додаток це зафіксує. Окрім витрат, застосунок дає можливість слідкувати за своїми накопиченнями. В Money Lover можна зафіксувати фінансову мету та відкладати гроші, поки її не буде досягнуто.

Bills Monitor

Додаток зручно нагадує про регулярні виплати: спортзал, інтернет, комунальні чи оренду житла. В Bills Monitor можна внести дані про всі регулярні платежі, і коли настане час їх виконати, додаток надішле сповіщення-нагадування. Усі витрати будуть відображатися у вигляді кругової діаграми та розподілені на категорії. Крім того, в Bills Monitor можна відстежувати рахунки в календарі та перевіряти статистику за категоріями.

CoinKeeper

Якщо вам потрібно встановити контроль не лише за особистим, але і за сімейним бюджетом, цей застосунок підійде ідеально. Адже його можна встановити на кількох пристроях та об'єднати дані за допомогою хмарної синхронізації. Доходи та витрати м можна додавати завдяки зручному інтерфейсу з монетами. На одному екрані ви бачите всі рахунки, витрати та залишки коштів. Програма показує статистику ваших витрат і доходів у вигляді кривої.

Expensfyi

Ще один зручний застосунок. За його допомогою можна сканувати чеки відразу після покупок в магазинах чи кафе. Після цього суму, вказану у рахунку, він автоматично вносить у необхідну категорію витрат. Цей додаток допоможе вам забути про накопичення чеків та вноситиме дані зручно і вчасно. Також до застосунку можна додати картку з Google Pay для безконтактних платежів.

Обираючи застосунок, слід відштовхуватися від своїх особистих потреб та звичок. Однак потрібно пам'ятати, що систематичний контроль за витратами грошей допоможе розподіляти їх більш розумно та навіть заощаджувати.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.