Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Курс долара несподівано виріс перед Новим роком: яка ситуація в обмінниках 30 грудня

Американська валюта вирішила зрости у продажу перед Новим роком

Фото: Unsplash, Money24.od.ua. Колаж: Pro Гроші

Курс долара змінився перед Новим роком

Фото: Unsplash, Money24.od.ua. Колаж: Pro Гроші

30 грудня на валютному готівковому ринку сталися зміни: долар виріс у продажу на 40 копійок, євро також продемонстрував тенденцію до дорожчання – +30 копійок за одиницю валюти.

Дані стосовно реального курсу в обмінниках України опубліковані на порталі Мінфін.

Станом на переддень Нового року середній курс долара по Україні в обмінних пунктах дорівнює:

  • купівля – 40,70 грн (39,85 – 29 грудня);
  • продаж – 40,95 грн (40,55 – 29 грудня) за долар.

Євро українці можуть придбати або продати за наступним курсом:

  • купівля – 42,60 грн (41,45 – 29 грудня);
  • продаж – 42,85 грн (42,50 – 29 грудня) за євро.

Національний банк не зраджує своїм традиціям і стабільно тримає валютний ринок на рівні, встановленому ще пів року тому, у липні. Наразі офіційний курс американського долара дорівнює 36,57 грн, євро тримається показника 38,95 грн.

У касі найбільшого національного українського банку – ПриватБанку – долар коштує 40,50 грн, його продають по 40,00 грн. Ощадбанк трохи підвищив вартість купівлі, станом на 30 грудня американські купюри коштують 40,88 грн, а продати їх можна фінустанові за 40,12 грн. Євро ПриватБанк купує по 41,30 грн, продає – по 42,30 грн, Ощадбанк купує по 41,65 грн, а продає – по 42,65 грн.

Що чекати від валютного ринку після Нового року

Українцям варто підготуватися до можливого дорожчання долара. За словами директора департаменту казначейства Cominbank Германа Марченко, передбачається незначне коливання курсу в межах 2-3% – підвищення на 1-1,2 гривні за долар. Проте все залежить від ситуації на фронті та успіху Збройних сил України.

"Враховуючи непрості реалії, зараз прогнозувати складно. Ніякий прогноз не здатний врахувати непередбачувані економічні та політичні обставини війни, наслідки бойових дій", – уточнив Марченко.

Водночас до настання Нового року та протягом наступного тижня на ринку зберігатиметься валютний курс в межах 40-41 гривень за долар. Поки що немає підстав для динаміки, тож українці зможуть спостерігати традиційні зміни у бік зростання чи зменшення на кілька десятків копійок.

Раніше сайт Pro Гроші писав, що відбувається з валютою в обмінниках 26 грудня. Також ми повідомляли, що курс долара не тішить.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.