Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Грошова допомога для звільнених з полону: як отримати підтримку від держави

Мінреінтеграції може виплатити певним громадянам одноразову державну грошову допомогу

Фото: pexels

Українцям треба подати певні документи

Фото: pexels

В Україні продовжує працювати Комісія з питань встановлення факту позбавлення особи особистої свободи внаслідок збройної агресії проти України. Разом з цим, треба розуміти, що людям, яких звільнили з полону, та їхнім сімʼям повинні надати грошову допомогу від держави.

Про це пише Мінреінтеграції.

Як українці можуть отримати допомогу

Для початку комісія (до її складу входять представники державних органів і профільних громадських організацій) встановлює факт, що люди знаходились в полоні, а наразі вже звільнена.

Після цього Мінреінтеграції виплачує одноразову державну грошову допомогу у розмірі 100 тисяч гривень особам, які вже наразі є вільними.

Крім того, Міністерство надає щорічну державну допомогу в розмірі 100 тисяч гривень за кожен рік перебування в полоні колишнім полоненим або членам сімей тих, хто все ще залишається в полоні.

Для того, аби отримати допомогу від держави, то вам потрібно звернутися до Мінреінтеграції. З алгоритмом дій і переліком необхідних документів можна ознайомитися за посиланням. Також:

  • зразок заяви про встановлення факту позбавлення особи особистої свободи внаслідок збройної агресії проти України можна знайти тут;
  • із заявами про отримання державної грошової допомоги ви можете ознайомитися за цим посиланням.

Які виплати передбачені для військових при звільненні

Ми вже писали про те, що у 2024 році військовослужбовці за законом мають право на соціальний захист, виплати та компенсації, які гарантує держава. Тобто, якщо військовий звільняється зі служби, то він може отримати такі виплати:

  • грошову компенсацію вартості за неотримане речове майно;
  • одноразову грошову допомогу;
  • одноразову грошову допомогу мобілізованим;
  • грошову компенсацію за невикористану відпустку;
  • грошову допомогу для оздоровлення;
  • матеріальну допомогу для розв'язування соціально-побутових питань.

Слід зазначити, що грошова компенсація за невиплачене речове майно надається всім військовослужбовцям, які звільняються зі служби, за винятком строковиків і курсантів.

Раніше ми писали, чи отримає виплати родина зниклого безвісти. Також ми повідомляли, хто може отримати та як оформити оздоровчі виплати в ЗСУ.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.