Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Гроші більше не зникатимуть в нікуди: як економити на мобільному інтернеті

Розповідаємо, як перестати віддавати гроші за послуги, якими ви не користуєтесь

Фото: pexels, НБУ. Колаж: Pro Гроші

Вирішити проблему можна в налаштуваннях телефона

Фото: pexels, НБУ. Колаж: Pro Гроші

Сьогодні у кожному тарифі мобільні оператори пропонують певну кількість мегабайтів інтернету. Деяким користувачам їх вистачає, і навіть з надлишком. А от часом ці мегабайти зникають дуже швидко, і врешті людина залишається без доступу до мережі.

У обох випадках клієнт переплачує. Але як економити на мобільному інтернеті і при цьому завжди мати доступ? Ми розібралися, які є способи заощадження.

Допоможе одна кнопка

Спершу потрібно зрозуміти, що при виборі тарифного плану треба враховувати свої потреби. Якщо оператор пропонує необмежені хвилини для дзвінків, 200 SMS та 30 ГБ інтернету, а ви не використаєте і половини з цих можливостей, то все одно заплатите за них. Щомісяця гроші згоратимуть на те, чим ви навіть не скористалися. У такому випадку варто підібрати вигідніший вам тариф.

Та коли мегабайтів ніби й достатньо, але наприкінці місяця доводиться різко обмежувати користування інтернетом, щоб не перевищити ліміт, шукати нові тарифи не потрібно. Зменшити витрату мегабайтів і не змінювати своїх звичок можна завдяки одній кнопці в смартфоні.

Експерти Google радять вмикати режим заощадження трафіку. Як зазначають фахівці, у цьому режимі багато застосунків і сервісів фоново передають дані лише через Wi-Fi. А мобільний трафік можуть використовувати лише запущені сервіси й застосунки, якими ви активно користуєтесь.

Щоб увімкнути такий режим, потрібно перейти до налаштувань телефона. Далі знайдіть налаштування WiFi та інтернету, цей розділ може бути підписаний "Мережа та інтернет", "Підключення" тощо. Врешті потрібно знайти і увімкнути функцію "Заощадження трафіку".

Так, мегабайти витрачатимуться лише на те, чим ви користуєтесь. А щоб решта програм могли фоново працювати й передавати дані, достатньо підключитись до WiFi. Зокрема, багато закладів пропонують безоплатні точки доступу, і перебуваючи там, ви можете до них підключатися і економити свій мобільний трафік. Це ще один спосіб, як не платити зайвого.

Як іще економити на мобільному інтернеті

Коли ви встановлюєте застосунки, вмикається функція їх автоматичного оновлення. При цьому не всі вони потрібні користувачу, але мегабайти витрачаються, а крім того й заповнюється пам'ять телефону. Щоб цього уникнути, потрібно вимкнути автооновлення. Наприклад, в Google Play для цього треба зробити такі кроки:

  • знайти в загальних налаштуваннях "Налаштування мережі";
  • у пункті "Автоматичне оновлення додатків" обрати спосіб оновлення лише через WiFi. Або ж взагалі вимкнути цю функцію.

Якщо ви оберете другий варіант, то можна залишити кілька застосунків, які будуть автоматично оновлюватись. Це можна зробити вручну на сторінці бажаного додатку в Google Play.

Відтак всі ці дії допоможуть вам використовувати меншу кількість мегабайтів та ніколи не переплачувати за мобільний інтернет.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.