Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Деякі військовослужбовці можуть отримати компенсацію – кого стосується

Розповідаємо, у яких ситуаціях військовослужбовці мають право на грошову компенсацію чи додаткові виплати

Фото: УНІАН. Колаж: Pro Гроші

Виплати для військових, які не пішли у відпустку

Фото: УНІАН. Колаж: Pro Гроші

Українські військові за свій службовий обов'язок мають право на додаткові пільги, виплати та компенсації. Наприклад, держава має виплатити гроші бійцям, що не використали щорічну або додаткову відпустку.

Про це йдеться на сайті Верховної Ради.

Зазначається, що передбачено запровадження виплати у разі звільнення з військової служби компенсації за невикористані дні, зокрема за минулі роки, щорічної основної (додаткової) відпустки військовослужбовцям, які мають дітей або повнолітню дитину — особу з інвалідністю з дитинства підгрупи А І групи, та додаткової відпустки.

Крім того, компенсаційну виплату також нарахують звільненим з військової служби за віком, станом здоров'я, у зв'язку з безпосереднім підпорядкуванням близькій особі, у зв'язку зі скороченням штатів або проведенням організаційних заходів

Як отримати компенсацію

Наголошується, що військовослужбовець, який звільняється зі служби, для отримання компенсації за невикористані дні додаткової відпустки, має звернутися з відповідним рапортом на ім'я командира військової частини, в якому зокрема зазначається:

  • дата звільнення з військової служби;
  • кількість днів невикористаної додаткової відпустки за кожен рік;
  • підстава звільнення з військової служби;
  • норма закону, що передбачає таку компенсацію.

Коли ще військові можуть отримати виплати

Ми вже писали раніше, що сім'ї військовослужбовців, які зникли безвісти в зоні бойових дій мають повне право на отримання грошового забезпечення, адже це передбачено законом.

Зазначається, що родини військовослужбовців, які зникли безвісти, мають право на отримання виплат, у тому разі, якщо вони звернулись належним чином до командування частини. До виплат членам сім‘ї військовослужбовця, який зник безвісти, відноситься грошове забезпечення, яке закріплене за військовослужбовцем та додаткова винагорода у розмірі 100 тисяч гривень на місяць. Додаткова винагорода у розмірі 100 тисяч гривень, ділиться між членами сім‘ї, які претендують на таку винагороду.

Наголошується, що для оформлення таких виплат сім'я військовослужбовця повинна звернутися до місцевого територіального центру комплектування та соціальної підтримки.

Коли військові можуть залишитися без коштів

Військовослужбовцям не нараховуватимуть посадового окладу, якщо вони були виведені у розпорядження командирів.

Таке відбувається досить часто, особливо, коли військовослужбовець визнаний обмежено-придатним або непридатним до військової служби з переоглядом через певний термін.

Також військовослужбовець може залишитися без виплати, якщо його не включили до бойових розпоряджень – у такому випадку від не отримає від держави доплату в розмірі 30 тисяч гривень.

Раніше ми вже писали, що робити військовим, якщо вони не отримали "бойові". Також ми розповідали, чому військові масово звертаються по допомогу до юристів.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.