Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Зробив селфі – отримав штраф. В яких туристичних місцях категорично заборонено фотографувати

Туристи завжди тримають в руках камеру, аби не пропустити жодного гарного місця під час подорожі

Фото: УНІАН, Pexels. Колаж: Pro Гроші

В яких туристичних місцях заборонено фотографуватися

Фото: УНІАН, Pexels. Колаж: Pro Гроші

Фотографія – невід'ємна частина будь-якої подорожі. У світі є багато цікавих та красивих місць, які хочеться зняти на камеру, однак потрібно бути обачними, адже є локації, де заборонено фотографуватися. В іншому випадку туристам можуть загрожувати штрафи.

Про це повідомляє видання The Sun.

Експерти розповіли про 6 популярних туристичних місць, де суворо заборонено робити селфі. Якщо мандрівника помітять за правопорушенням, йому можуть виписати штраф.

Зоопарки, Нью-Йорк

Після того, як у 2014 році різко зросла кількість "тигрових селфі", у Нью-Йорку заборонили фотографуватися із тваринами в зоопарках, цирках та на різних карнавалах. Таким чином ініціатори даної заборони намагалися зупинити експлуатацію тварин.

У разі порушення цього правила туристу може загрожувати штраф у розмірі до 1 000 доларів.

Будинок коштовностей, Лондонський Тауер

В цьому будинку знаходиться безліч різноманітних коштовностей. Заборона фотографуватися всередині будівлі була введена виключно з міркувань безпеки, аби на фотографії не натрапили зловмисники та не почали реалізовувати шахрайські плани. За всіма діями відвідувачів слідкують як охоронці, так і камери відеоспостереження.

Памплона, Іспанія

Туристи добре знають це місце, адже саме там проводяться небезпечні "забіги биків". За селфі з биками мандрівники можуть заплатити 3 000 євро через порушення техніки безпеки.

Музей Ван Гога, Амстердам

Адміністрація знаменитого музею пояснює, що заборона будь-яких фото на цій території допомагає відвідувачам ще більше поринути в атмосферу мистецтва. Адже в час, коли створювалися світові шедеври, ще не існували гаджети.

Сікстинська капела, Ватикан

Ще у 1980 році у Сикстинській капелі запровадили заборону на фотографії. В той час японська телевізійна мережа Nippon профінансувала реконструкцію капели, а натомість отримала ексклюзивні права на фотографії всередині.

Заборона діє й наразі, якщо порушника спіймають, йому доведеться заплатити чималий штраф та пояснити, чому він зробив фото й для чого воно було потрібно.

Озеро Тахо, Каліфорнія

Місцева влада заборонила відвідувачам озера робити селфі з міркувань безпеки. Адже в цьому популярному туристичному місці є великий ризик зустріти диких тварин, зокрема ведмедів. Тому, щоб запобігти небезпечним ситуаціям, порушникам цього правила буде виставлено штраф.

Раніше ми розповідали, про 6 найбільш футуристичних місць. Також ми писали, в якій країні найбільші штрафи для водіїв.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.