Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Зміна сезонів, зміна сигналу: українці можуть залишитися без стабільного інтернету

Сигнали дійсно можуть дещо слабшати на шляху до вашого пристрою через певні перешкоди

Фото: УНІАН

Українці можуть залишитися без інтернету

Фото: УНІАН

Сьогодні українцям вже важко уявити хоча б один свій день без інтернет-звʼязку. Завдяки йому ви можете дізнатися будь-що за лічені секунди, зателефонувати будь-кому навіть на інший кінець світу. Однак ситуація може змінитися через погоду.

Про це пише howstuffworks.

Вплив погоди на інтернет-зв'язок

Сигнали дійсно можуть слабшати на шляху до вашого пристрою через частинки пилу в повітрі, дерева і навіть стіни у вашому домі. Все тому, що електромагнітні хвилі не можуть проникнути повністю крізь ці об’єкти, а тому сигнали відхиляються і розпадаються на частини. Саме через це відбуваються певні збої під час роботи.

Коли дані втрачаються, передавач надсилає їх повторно. Відтак, він зменшує швидкість завантаження вашого пристрою.

Отже, вода, хмари, дощ і туман також розщеплюють і відхиляють сигнали між джерелом і приймачем. Через це ви можете мати поганий інтернет-звʼязок у негоду.

Чому погода найбільше впливає на супутникові сигнали

Під час поганої погоди найчастіше виникають проблеми з супутниковим інтернетом.Передавачі супутникового телебачення та інтернету охоплюють широкі зони покриття. Вони дають людям доступ до високошвидкісного цифрового зв’язку в тих районах, де інші джерела недоступні.

Але саме цей інтернет схильний до перешкод під час поганої погоди, ніж будь-який інший тип інтернет-послуг.

Все тому, що супутники обертаються в небі, а це означає, що будь-які хмари над головою можуть стати потенційними перешкодами для їхніх сигналів. Якщо у небо лише частково хмарне, то це не стане проблемою. Однак ситуація повністю змінюється, коли починається гроза.

У такому випадку прийом даних може значно сповільнитися або навіть повністю припинитися на кілька хвилин.

Інтернет-з’єднання 4G і 5G в негоду

Інтернет-з’єднання 4G і 5G також можуть мати проблеми з проникненням крізь атмосферну вологу. Однак вежі стільникового зв’язку, як правило, знаходяться значно нижче хмарного шару.

Тобто, під час сильного дощу або туману ви можете втратити кілька смуг сигналу, однак залишитеся на звʼязку. Ситуація може повністю змінитися лише у тому випадку, якщо ви будете знаходитися за кілька миль від вежі.

Скільки платитимемо за інтернет до кінця 2023 року

Раніше в коментарі сайту Pro Гроші член правління ІнАУ та директор ТОВ "ПАВУТИНА. НЕТ" Олександр Арутюнян розповів, що українцям варто чекати здорожчання інтернету до кінця 2023 року, а особливо під час відключень світла, які прогнозуються в країні цієї зими.

На це впливає кілька факторів. Один із них – війна. Оператори та провайдери повинні підтримувати свої мережі у робочому стані. А вартість відновлення мереж, а також вартість обслуговування збільшилась для учасників ринку.

Про інші фактори, які впливають на здорожчання, читайте тут.

Раніше ми розповідали, коли в Україні запрацюють публічні точки Wi-Fi зі Starlink. Також нагадаємо, що Київстар, Vodafone та lifecell запровадили нові правила для користування роумінгом.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.