Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Зі світлом без генератора: як електростанція Jackery потрапила в топ та яка її ціна

Українці, які не мають можливості встановити генератор, можуть користуватися портативною електростанцією Jackery

Фото: УНІАН, Pexels. Колаж: Pro Гроші

Чим відрізняється портативна електростанція від генератора

Фото: УНІАН, Pexels. Колаж: Pro Гроші

Українці наразі живуть в нових реаліях з постійними відключеннями світла. Багато людей придбали генератори, хтось використовує їх у власних будинках, а хтось для продовження роботи бізнесу. Однак великої популярності набули також портативні електростанції Jackery.

Сайт Pro Гроші розповідає, що це за електростанції та скільки вони коштують.

Портативні електростанції Jackery

Перевага таких електростанцій в тому, що вони невеликих розмірів та можуть заряджатися від розетки або від сонячних панелей. Тобто, такі пристрої можна використовувати навіть у квартирах, чого не можна сказати про генератори.

Портативні електростанції можуть живити різні прилади, такі як ноутбуки, смартфони, а також забезпечувати освітлення під час відключень електроенергії. Станції мають розетки змінного струму, автомобільні розетки постійного струму та USB-порти для зарядки — це означає, що за допомогою портативних станцій можна заряджати декілька пристроїв одночасно.

Вартість Jackery в Україні

Вартість станції залежить від її потужності. Найменш потужні станції коштують від 8 000-9 000 гривень, вони можуть недовго тримати заряд. А ось ціни на більш потужні станції можуть становити від 20 000 до 100 000 гривень.

Вартість Jackery в Україні

Вартість Jackery в Україні

Вартість Jackery в Україні

Як українці можуть зекономити на генераторі

Українці можуть суттєво зекономити та замовити джерела живлення з Європи без митних платежів. Без додаткової сплати за мито в Україну дозволяють доставляти такі пристрої:

  • генератори;
  • акумулятори;
  • павербанки;
  • портативні зарядні станції з літій-іонними складовими;
  • фільтри для води;
  • Starlink.

Важливо дотримуватися таких вимог: товар має бути не важчим 30 кг (у заводському пакуванні) та не дорожчим за 10 000 євро. Вживані товари не приймаються. Також українцям радять не перевищувати таку кількість товарів: 1 генератор, 1 зарядна станція, 2 павербанки.

Замовити портативні джерела живлення можна на території Латвії. Щоб зробити це без додаткових переплат, а саме без митних платежів та ПДВ, потрібно виконати такі кроки:

  • оплатити товар в інтернет-магазині та замовити доставлення на адресу свого друга чи родича у Латвії. Оскільки отримувач знаходиться в межах ЄС, доставлення здійснюватиметься без митних платежів;
  • ваш знайомий/родич у Європі у будь-якому найближчому відділенні Latvijas Pasts надсилає відправлення EMS в Україну та оплачує доставлення.

Вартість доставлення залежить від ваги товару і коливається в межах від 24 до 51 євро. Після цього через 10-14 днів ви отримаєте необхідні прилади на зручному для вас відділенні.

Раніше ми розповідали, скільки коштує доба роботи генератора. Також ми писали про топ-5 недорогих генераторів.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.