Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Житомир повністю залишився без світла через ракетні обстріли РФ

Ворог наніс удари по двом енергетичним об'єктам, після чого зникла електрика

Колаж: Pro Гроші

Росія вдарила по енергетичній інфраструктурі

Колаж: Pro Гроші

Після масованих ракетних ударів по Україні у вівторок, 15 листопада, місто Житомир повністю залишилося без електропостачання.

Про це повідомив мер міста Сергій Сухомлин.

За його словами, окупанти завдали два удари по енергетичних об'єктах Житомира. Місто повністю без електроенергії.

"Ворог завдав два ракетних удари по Житомиру. По енергетичній інфраструктурі Житомира. Наші енергетики роблять все можливе. Працює ДСНС. Поки що місто залишається без електричної енергії повністю", – сказав Сухомлин.

Російські обстріли 15 листопада

Ввечері окупанти завдали ракетних ударів по низці українських міст – Києву, Львову, Харкову, Вінниці, Житомиру, Рівному, Хмельницькій та Волинській областях.

Відомо, що унаслідок обстрілів постраждала низка об'єктів енергетичної інфраструктури. Зокрема, частина Львова лишилася без світла.

Крім того, у ДТЕК повідомили, що в Києві вводяться екстрені відключення світла, а графіки більше не працюють.

У Рівному повідомили про можливі перебої у роботі мобільного зв’язку.

Через ворожі атаки в Сумах та області також введені вимкнення електроенергії.

Відключень світла найближчим часом не уникнути

Раніше виконавчий директор ДТЕК Дмитро Сахарук заявив, що киянам не варто розраховувати на те, що найближчим часом вдасться уникнути стабілізаційних відключень електроенергії.

За його словами, відключення по графіку – це "оптимістичний сценарій". Але, окрім стабілізаційних відключень, є ризик і аварійних.

Сахарук пояснив, що окупанти продовжують бити по енергетичній інфраструктурі. Удари навіть завдають по тих об'єктах, де вже провели ремонтні роботи. Так, минулого тижня росіяни атакували "досить важливий об'єкт" наступного дня після того, як його відремонтували та запустили в роботу.

"Тому зараз програма максимум – це мати графіки, за них не виходити та жити за ними. В надії, що ми зможемо відремонтувати наступні елементи", – сказав Сахарук.

За словами глави ДТЕК, пошкодження, завдані агресором 11 листопада, значні, і там було пошкоджене досить унікальне обладнання. Зараз замінити його без виробництва неможливо.

Нагадаємо, що перший масований обстріл об'єктів енергетичної інфраструктури Росія здійснила 10 жовтня. Відтоді в Україні почалися відключення світла. До сьогодні вони стосувалися переважно центральних та північних областей.

Раніше ми писали про те, чи реальна загроза евакуації з Києва.

Більше про віялові відключення світла в Україні читайте в нашій спецтемі.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.