Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Є кілька важливих деталей! Як зрозуміти, шо ваше житло готуються пограбувати

Часом на те, що вашу квартиру планують пограбувати, можуть вказувати цілком буденні знаки

Фото: Unsplash, УНІАН. Колаж: Pro Гроші

Як зрозуміти, що ваше житло хочуть пограбувати

Фото: Unsplash, УНІАН. Колаж: Pro Гроші

Багато українців через вторгнення росіян у лютому 2022 року змушені були покинути своє житло. Тоді ж активізувалися і злодії: вони шукали будинки та квартири, які лишилися без нагляду. Та перед скоєнням крадіжки злодії, зазвичай, перевіряють, чи дійсно у помешканні тривалий час нікого немає. І для цього вони використовують не лише спеціальні мітки.

Як злодії готуються до грабунку

Як правило, вони підшуковують підходящу квартиру за допомогою візуального аналізу — по наявності кондиціонера, супутникової антени, по тому, що видно у вікнах. У вечірній час навіть через вікна зі шторами можна багато чого побачити.

До того ж про багату квартиру "розкажуть" і дорогі вхідні двері. Зацікавити злодія, наприклад, може наліпка про наявність охоронної сигналізації, Отже — є що охороняти. Чи ризикнуть грабувати квартиру з сигналізацією — вже інше питання.

Наявність дорогого автомобіля також може привернути до уваги. Аже злодії спочатку підшуковують підходящий об'єкт, тому довго спостерігають за будинком, вивчають його мешканців. Визначити квартиру, де живе власник дорогого авто справа проста. Достатньо дочекатись його після роботи у дворі, і під виглядом звичайних відвідувачів пройтися з людиною до поверху, де він живе.

Також про цінну квартиру можуть ненароком розказати сусіди та й самі власники квартир у соціальних мережах.

Чи можна зрозуміти, що вашу квартиру "пасуть"?

Вище ми вже розповідали, що перед грабунком злодії деякий час стежать за будинком чи квартирою, вичікуючи на слушний момент.для того, аби пробратися у помешкання жертви. Тож непокоїтись вам потрібно, коли:

  • У двері вашої квартири періодично хтось дзвонить чи стукає, а після цього виявляється, що відвідувачів немає. Так злодії можуть перевіряти вдома ви чи ні і з'ясувати графік роботи і періоду, коли ви, зазвичай, відсутні вдома.
  • Вам періодично дзвонять з невідомих номерів, представляються комунальниками. Таким чином злодії намагаються вивідати, де ви живете, який ваш розпорядок дня, хто проживає разом з вами тощо.
  • Незнайомці розпитують про щось ваших дітей. Тут дітям варто пояснити дітям, чому не потрібно розказувати незнайомим про сім’ю, квартиру, батьків тощо.
  • Дверний замок до вашого помешкання раптово зламався. Це може означати, що зламали його спеціально, тож замок ліпше замінити на більш надійний.
  • Якщо виявили дрібні предмети у вхідних дверях чи під килимком. Волосся, у малопомітному місці на дверях, монетка, залишена на килимку, кусочок печива під килимком, нитка, вставлена ​​у двері – це далеко не повний список методів злодіїв. Монетка зсунута, або печиво під килимком розчавлене – вірна ознака для злочинця, що біля квартири хтось стояв. Якщо нитка з дверного просвіту опинилася на підлозі — значить двері відчинялися. Та іноді мітки можуть бути ще непомітнішими, наприклад, крихітний шматочок паперу в замку.

Також звертайте увагу на пошту і не лінуйтеся перевіряти ящик та звільняти його від усіх листів. Адже переповнений поштовий ящик може послугувати сигналом для злодія, що власника квартири давно немає вдома. Якщо ж ви кудись відлучаєтесь надовго, попросіть сусідів слідкувати за вашою поштовою скринькою.

Раніше ми розповідали про новий спосіб, який вигадали шахраї для пограбування помешкань українців. Також ми писали, як не натрапити на шахраїв під час оренди житла.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.