Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

За використання Telegram доведеться платити? Vodafone змінює правила

Компанія переглянула тарифи для українських абонентів та внесла деякі зміни

Фото: pexels, unsplash,  gagadget.com. Колаж: Pro Гроші

Компанія збільшила обсяг інтернет-трафіку

Фото: pexels, unsplash, gagadget.com. Колаж: Pro Гроші

Vodafone підвищує вартість послуг зв’язку та збільшує обсяг Інтернету. А от послуга Online Pass більше не поширюватиметься на мобільний аплет Telegram. Зміни українці відчують вже з 10 лютого.

Про це пише сайт Pro Гроші.

Скільки коштуватиме звʼязок

  • Вартість базового Vodafone SuperNet Start збільшиться зі 145 на 175 грн/місяць, а обсяг мобільного інтернету складе 15 ГБ замість 10 ГБ.
  • Середній план Vodafone SuperNet Pro включатиме 30 ГБ мобільного інтернету замість 25 ГБ, а його вартість змінюється з 205 на 245 грн/місяць.
  • Топовий тариф Vodafone SuperNet Unlim збільшує обсяг з 50 ГБ до 60 ГБ, а вартість змінюється з 300 на 360 грн/місяць.
  • Тариф Joice збільшує обсяг мобільного інтернету з 10 ГБ до 15 ГБ, а вартість змінюється зі 135 на 170 грн/місяць.

За Telegram треба буде платити

Також послуга Online Pass більше не поширюватиметься на мобільний аплет Telegram. Отже, виходить, що українці більше не зможуть користуватися месенджером безплатно.

Зміни у тарифі Vodafone
Зміни у тарифі Vodafone
Фото: Скриншот: Pro Гроші

Всі зміни будуть працювати вже з 10 лютого.

Vodafone скасував безплатний роумінг

Раніше ми вже розповідали про те, що з 12 січня український мобільний оператор Vodafone скасував безплатний роумінг для українців в Європі. Відтепер за нього доведеться платити, а саме 50 гривень за місяць. Послуга передбачає:

  • 10 Гб мобільного інтернету;
  • 70 хвилин на вихідні дзвінки в мережі;
  • 30 хвилин на вихідні дзвінки на номери інших операторів.

Також змінилася вартість базових тарифів у роумінгу:

  • 50 грн/100 Мб;
  • 40 грн/10 хв;
  • 15 грн/15 SMS.

Зміни застали українців не просто так. Збільшення вартості послуги пов'язано з тим, що іноземні оператори переглянули тарифи для українських абонентів, стверджує компанія.

Однак зверніть увагу, що абоненти тарифів SuperNet, 4G Smart, Vodafone Device L, а також контрактних тарифів RED Business M, Business Unlim Plus, Business ULTRA L, Business ULTRA XL, RED Business VIP, Business ULTRA VIP, Business Pro, Business Unlim зможуть безплатно користуватися послугою "Доступний роумінг" до 30 червня 2023 року.

Що буде зі зв'язком у разі блекауту

Ми вже пояснювали, що якщо повністю зникне електроенергія, то мобільні оператори мають забезпечити зв'язок своїм абонентом протягом 3 діб. Такий же термін працюватимуть п'ять радіокомпаній та національний телемарафон. Вже після цього ситуація залежатиме від доставлення палива.

"Телебачення та радіо працюватимуть, у нас працюють середні хвилі, "Українське радіо", працює радіо у FM-діапазоні, де можна почути найнеобхіднішу інформацію", – зазначив голова Державної служби спеціального зв'язку та захисту інформації України Юрій Щиголь.

Раніше ми розповідали, з якою проблемою можуть стикнутися українці під час зміни мобільного оператора. Також ми писали, чому мобільний зв'язок досі залежить від відключень електроенергії.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.