Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

За ціною хорошого авто – на аукціон виставили вінтажний продукт від Apple

Розповідаємо, який легендарний пристрій від всесвітньо відомого бренду Apple планують продати на аукціоні

Фото: Unsplash. Колаж: Pro Гроші

Щорічно на аукціонах продають десятки рідкісних речей бренду Apple

Фото: Unsplash. Колаж: Pro Гроші

Вінтажні продукти від Apple часто-густо продають за величезні гроші, це обумовлено відомістю бренду та бажанням колекціонерів заволодіти рідкісною річчю. Черговим лотом став нерозпакований iPod, який раніше переходив з рук в руки за значні суми.

Pro Гроші пропонують дізнатися про історію цього ґаджету та скільки грошей планують виручити за його черговий продаж.

Був перепроданий кілька разів – історія одного iPod

Запакований iPod
Запакований iPod
Фото: Інтернет

Перше покоління iPod, яке раніше вже з'являлося на аукціонах, знову було виставлено на продаж і найвища пропозиція склала 29 000 доларів. Оригінальний iPod, випущений у 2001 році, коштував 399 доларів. Цей пристрій спочатку був придбаний та подарований, але потім пролежав нерозкритим на полиці більше десяти років.

У 2014 році його продали на eBay за 20 000 доларів, а в 2018 році було продано на аукціоні RR за 25 000 доларів. Після цього iPod неодноразово з'являвся на eBay і, нарешті, потрапив до Rally – музею-торгового центру на Мангеттені.

Rally продає предмети, які знаходяться у їх власності, на відкритому ринку, де покупці можуть придбати "частки" продукту. Якщо колекціонер купує всі акції продукту, щоб володіти ним повністю, акціонери отримують різницю у вартості.

Скільки коштував найдорожчий нерозпакований iPhone

Запакований iPhone 2G з пам'яттю 4 ГБ був проданий на аукціоні LCG auctions в Сполучених Штатах за неймовірну суму –158 644 долари, що робить його найціннішим лотом в історії цього онлайн-аукціону.

Оригінальний iPhone став настільки дорогим через свою рідкісну модифікацію з 4 ГБ пам'яті, замість звичайних 8 ГБ. Ця версія присутня на ринку лише протягом кількох місяців, тому вона є цінним екземпляром для колекціонерів.

Цей смартфон належав одному з розробників Apple, який брав участь у створенні першого iPhone. Прізвище цього розробника не розголошується.

Справжній скарб від Apple продали на аукціоні – деталі

На аукціоні в Бостоні виставлений на продаж рідкісний вінтажний комп'ютер Apple-1 з автографом Стіва Возняка, співзасновника компанії Apple. Цей комп'ютер був продуктом, який започаткував компанію Apple, яка нещодавно стала першою публічною компанією з ринковою вартістю 3 трильйони доларів.

Комп'ютер був повністю відновлений і поставляється у виготовленому на замовлення чохлі з вбудованою клавіатурою. Експерти оцінюють, що цей рідкісний комп'ютер може бути проданий на аукціоні за близько 200 000 доларів.

Цей унікальний предмет викликає великий інтерес серед колекціонерів і любителів історії технологій, і його вартість зростає з кожним роком. Наприклад, прототип Apple-1, який був проданий минулого року, коштував майже 700 000 доларів.

Раніше ми писали, на скільки зросла ціна на майбутній iPhone 15 Pro. Також ми повідомляли, скільки коштують вінтажні кросівки від компанії Apple.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.