Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

З України заборонили вивозити гречку: в чому причина

Вільного експорту крупи не буде до кінця року, повідомили в Мінагрополітики

Колаж: Pro Гроші

Аграрії збирають урожай

Колаж: Pro Гроші

Експорт української гречки заборонили до кінця поточного року. У листопаді рішення переглядатимуть на 2023 рік.

Про це пише УНН.

Вільного експорту поки точно не буде.

"До кінця року заборона на експорт гречки буде діяти однозначно, чи буде вона продовжена з січня 2023 року, ми зрозуміємо наприкінці листопада, оскільки її збирання досі триває. Коли ми побачимо, що виробництво, яке було прогнозоване на рівні 140 тис. тонн, буде вже в нас у коморі, тоді можна буде про щось говорити", – сказав перший заступник міністра аграрної політики та продовольства Тарас Висоцький.

Вартість крупи знову зміниться

Ціна на гречку в Україні скоро знизиться до 60-70 грн за кілограм. Зараз аграрії збирають урожай, а переробні підприємства вже одержують нові партії крупи.

Спочатку попит на крупу зріс через паніку людей, адже вони почали її скуповувати.

"Зріс попит через паніку, люди скуповували великі обсяги більшості круп. А торговельні мережі не змогли забезпечити відповідну пропозицію у відповідь на збільшення цього попиту", — зазначив заступник директора з наукової роботи Національного центру Інститут аграрної економіки Микола Пугачов.

Детальніше про те, що відбувається із цінами на інші види овочів, читайте в нашому матеріалі, а також більше про ціни на продукти читайте у нашій спецтемі.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.