Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Як знову перетворити старий смартфон на корисний гаджет – чотири поради

Від старих смартфонів зовсім не обов'язково позбуватися назавжди, адже вони ще можуть бути доволі корисними.

Фото: Unsplash. Колаж: Pro Гроші

Чому не варто викидувати на сміттєзвалище старі смартфони

Фото: Unsplash. Колаж: Pro Гроші

Знайома ситуація для багатьох, коли вже не хочеться користуватися старою технікою, бо вже давно купили, наприклад, новий смартфон, з оновленим функціоналом. Тоді стара техніка, як правило, лежить десь глибоко у шухляді, а багато з нас навіть не задумуються, що техніка працює і ще може нам знадобитися.

Тому українцям порадили, чому не варто позбуватися старих смартфонів та для чого вони ще можуть стати у нагоді.

Навігатор для автомобіля або відеореєстратор

Купуєте спеціальний тримач для гаджетів, налаштовуєте старий смартфон на постійну роботу (без переходу у сплячий режим) і користуєтеся Google-картами коли потрібно.

Ще можна під'єднати камеру, тоді вже здавалося б не потрібний гаджет перетвориться у відеореєстратор.

Накопичувач для файлів

На старому гаджеті можна фото, відео, записки – загалом, все що завгодно. Такий собі цифровий фотоальбом, який можна переглянути, коли відключили світло або раптом виникло бажання згадати приємні моменти і поностальгувати.

Додатковий телефон

Зрозуміло, що старим смартфоном ви не будете користуватися часто. Але для нього можна купити нову сім-картку і дзвонити, наприклад, у служби підтримки або ж замовляти їжу чи інші товари через додатки. До речі, свій новий телефон ви вбережете від спаму та небажаної реклами, адже розсилка, якщо й буде, надсилатиметься на номер телефону, яким ви користуєтеся не надто часто.

Універсальний пульт управління

Якщо часто забуваєте, куди поділи пульт або не знаєте, як використовувати старий, але ще працюючий смартфон — з'єднайте ці два пристрої.

Як правило, смартфони Huawei, Xiaomi та Meizu найкраще справляються із завданнями універсального пульта. Завантажуєте простий додаток або ж користуєтеся тими, що вже встановлені за замовчуванням у телефоні. Завдяки цьому можна керувати:

  • телевізором
  • розумним кондиціонером
  • вентилятором
  • зволожувачем повітря

Якщо у вас смартфон іншої моделі — ймовірно, що вони підтримують усі ці функції з Wi-Fi за допомогою програми iRule.

Раніше ми розповідали, про поради для Android та iOS щодо економії зарядки на телефоні. Також ми пояснювали, коли українці зможуть отримати безплатні смартфони.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.