Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Як заробити на найдорожчому брухті: де знайти вдома мідь, нікель і латунь

Назбиравши якнайбільше брухту, особливо кольорового, можна заробити чимало з огляду на актуальні ціни в Україні

Фото: Pexels, Pixabay. Колаж: Pro Гроші

Українці можуть знайти вдома дорогий брухт – нікель, мідь і латунь

Фото: Pexels, Pixabay. Колаж: Pro Гроші

Очолюють список найдорожчих металів нікель, мідь та латунь. Їх можна відшукати в домашніх умовах, порившись у підвалі чи на горищі, або ж на вулиці. Звісно, небагато мисливців за брухтом захочуть відвідувати звалище та копатися у відходах, тому краще змістити пошуки на власний дім.

Сайт Pro Гроші розповідає, де можна знайти дорогий метал і скільки він коштує в Україні.

Нікель

За кілограм брухту пропонують від 100 грн, а деякі компанії встановили вартість 250-300 грн. Тож здати непотрібні предмети з високим вмістом нікелю – дуже перспективне та вигідне заняття. І не шкода часу, витраченого на пошуки. Щоправда, доведеться докласти зусиль, аби отримати цей матеріал.

Ціна брухту нікелю в Україні
Ціна брухту нікелю в Україні
Фото: Скриншот: Pro Гроші

Найперше, що треба знати – нікелем покривають поверхні інших металів, аби захистити від корозії та гниття. Тому в домашніх умовах джерелом є посуд, столові прилади, металеві труби, що використовуються при виготовленні меблів або в декоративних цілях (мова про фурнітуру для меблів, вікон, дверей, побутової техніки тощо).

Ще одна можливість непогано заробити – здати на брухт сантехніку. Нікельовані крани, змішувачі, душові лійки та інші ванні аксесуари ще не вийшли з моди, оскільки потребують захисного покриття. Плюс шар нікелю забезпечує виробам гарний зовнішній вигляд (сріблистість) та виняткову стійкість до іржі.

Мідь

Ціни коливаються від 230 грн до 280 грн за кілограм брухту. Його набагато легше видобути в домашніх умовах, ніж нікель, тому що основне джерело – стара побутова техніка та деталі транспортних засобів.

Ціни брухту міді в Україні
Ціни брухту міді в Україні
Фото: Скриншот: Pro Гроші

  1. Мідні котушки й дроти в пральних машинах, холодильниках (особливо радянських), фенах, мікрохвильових печах, старих електродвигунах.
  2. Трансформатори та дроти у старих лампових телевізорах.
  3. Компресори холодильників.
  4. Мідні трубки в кондиціонерах і бойлерах.
  5. Непридатні люмінесцентні лампи.
  6. Деталі каналізаційних систем, зливи води, дверні ручки, меблева фурнітура, замково-залізні вироби (кріплення, гачки, петлі, навіси).
  7. Деталі механізмів автомобілів.

Латунь

Максимальна ціна, яку пропонують компанії за кілограм латуні – 170 грн. Її застосовують у багатьох сферах життєдіяльності, тож знайти вдома якусь кількість металу буде неважко. Спершу варто звернути увагу на сантехнічні вироби – змішувачі, сушки для рушників, ніжки для ванни, крани водопровідних мереж.

В інтер'єрі латунь використовують для виготовлення бра і торшерів, рам для дзеркал, дверних петель і ручок. Плюс існують латунні стільці, стелажі та ліжка, навіть цілі перила для огородження сходових прольотів. Ще одне вагоме джерело – кухонний посуд. Здати можна чайники, хлібниці, таці, кавники, старі самовари.

Ціна лому латуні в Україні
Ціна лому латуні в Україні
Фото: Скриншот: Pro Гроші

Раніше сайт Pro Гроші писав, що ціни на брухт вразили українців і розповідав, скільки коштує 1 кг чорного металу. Також ми повідомляли, який металобрухт можуть дорого здати українці.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.