Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Вихідні скасували? Скільки зможуть відпочити українці під час різдвяно-новорічних свят

Розповідаємо, чи відпочиватимуть українці на різдвяно-новорічні свята під час війни

Фото: Unsplash, Уніан. Колаж: Pro Гроші

Скільки відпочиватимуть українці на Різдво і Новий рік

Фото: Unsplash, Уніан. Колаж: Pro Гроші

Через війну та воєнний стан в Україні скасували святкові дні, а також вихідні вирішили не переносити на наступні дні після святкових.

Сайт Pro Гроші пояснює, що буде зі святкування Різдва та Нового року та чи отримають українці додаткові вихідні.

Скільки днів на відпочинок отримають українці під час зимових свят

Як відомо, 24 лютого 2022 року Росія розпочала повномасштабну війну проти України. Відтоді у нашій країні діє воєнний стан, а нещодавно його продовжили до 19 лютого 2023 року. Тому, усі додаткові вихідні в Україні, починаючи від 8 березня 2022 року, були скасовані.

Наприклад, Католицьке Різдво випадає на 25 січня — неділя, а православне Різдво святкуємо 7 січня — у суботу. Зазвичай з нагоди свят додатковий вихідний українці отримували на наступний робочий день. Тобто, вихідними мали би бути 26 грудня і 9 січня відповідно.

Однак через війну додаткові вихідні на Різдво та Новий рік Україні цього року скасовані. Отже, вихідними днями будуть:

  • 25 грудня — Католицьке Різдво;
  • 1 січня — Новий Рік;
  • 7 січня — Різдво за юліанським календарем.

Зазначимо, що ці святкові дні точно будуть вихідними для працівників держустанов. Натомість керівники приватних компаній на власний розсуд можуть встановлювати графіки відпочинку та роботи працівників.

Якою буде головна ялинка країни

У Києві, попри війну та ракетні обстріли, все ж вирішили встановити головну ялинку країни, як і зазвичай, на Софійській площі. Місто не витрачатиме коштів — новорічну красуню та прикраси для неї нададуть бізнес та меценати. Зокрема, бізнес надасть генератори, щоб підсвітити ялинку.

Цьогоріч вона буде штучною, 12 метрів у висоту, прикрашена енергоощадними гірляндами, які світитимуться від генератора.

Оздоблена ялинка буде прикрасами минулих років. 1 000 іграшок, а саме кулі синього та жовтого кольорів, а також 500 білих голубів надасть компанія "Глобал Декор". Верхівку ялинки прикрашатиме герб України.

Нижня частина ялинки буде оформлена стендами з прапорами країн, які допомагають Києву впоратися з викликами та наслідками війни.

Масових розважальних заходів, фудкортів, ярмарків, атракціонів на Софійській площі не буде.

Неподалік від генератора, який живитиме гірлянди на ялинці, планують встановити точки для підзарядки телефонів та інших гаджетів.

Раніше сайт Pro Гроші писав, скільки доведеться витратити українцям на новорічний стіл цього року. Також писали, за скільки цьогоріч можна придбати новорічну ялинку у Києві.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.