Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Як дізнатися, чи відкрито виконавче провадження за штрафом від ТЦК

Нагадаємо, що виконавче провадження може бути відкрито щодо людини, яка ухиляється від військового обліку

Фото: Unsplash

Як дізнатися про наявність виконавчого впровадження

Фото: Unsplash

Якщо людина отримала штраф від територіального центру комплектування та соціальної підтримки, то як дізнатися, чи відкрити виконавче провадження? Чи потрібно для цього відвідувати відповідні органи?

Про це повідомляє пресслужба Міністерства юстиції.

Отже, якщо ТЦК наклав своєю постановою штраф на людину, яка ухиляється від військового обліку, і ця людина не поспішає добровільно його сплатити, то це може загрожувати їй:

  • арештом коштів на рахунках боржника;
  • подальшим списанням коштів з цих рахунків;
  • арештом майна з метою його подальшої реалізації.

Так якщо особа отримала штраф від ТЦК та СП, і стосовно неї відкрито виконавче провадження, вона побачить про себе інформацію в Автоматизованій системі виконавчого провадження (АСВП).

"Особа може дізнатися чи відкриті відносно неї виконавчі провадження безпосередньо через АСВП, не відвідуючи при цьому відповідний орган державної виконавчої служби", – наголосили у дописі.

Як дізнатися про виконавче впровадження

Таким чином, щоб дізнатись про хід виконавчого провадження, потрібно скористатись Автоматизованою системою виконавчого провадження.

Пошук здійснюється просто – за своїми прізвищем та ім’ям.

"Саме в АСВП здійснюється реєстрація виконавчих документів, документів виконавчого провадження та фіксуються всі виконавчі дії", – пояснили у Мін'юсті.

Зокрема пошук інформації здійснюється за такими критеріями:

  • прізвище, ім’я, по батькові;
  • число, місяць, рік народження боржника – фізичної особи та прізвище, ім’я, по батькові (за його наявності) стягувача – фізичної особи;
  • найменування, ідентифікаційний код в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб, фізичних осіб – підприємців та громадських формувань для юридичної особи – боржника та стягувача;
  • номер виконавчого провадження.

Як працює система АСВП

Що взагалі таке АСВП? Автоматизована система виконавчого провадження – це комп’ютерна програма.

Вона забезпечує збирання, зберігання, облік, пошук, узагальнення, надання відомостей про виконавче провадження, а також формування Єдиного реєстру боржників та захист від несанкціонованого доступу.

"Вільний та безоплатний доступ до інформації автоматизованої системи виконавчого провадження забезпечує Міністерство юстиції України у мережі на своєму офіційному вебсайті за допомогою індивідуального ідентифікатора доступу", – підкреслили у Міністерстві.

Варто додати, що інформація містить відомості також і про час її розміщення.

Раніше ми вже писали, як каратимуть вчителів за спілкування російською на уроці. Також ми розповідали, які наслідки для порушника за несплату адміністративного штрафу.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.