Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Внаслідок авіакатастрофи у Броварах загинуло керівництво МВС: серед них Денис Монастирський

В Україні у середу, 18 січня, відбулася жахлива авіакатастрофа, не обійшлося без жертв

Колаж: Pro Гроші

Внаслідок авіакатастрофи у Броварах загинув голова МВС Денис Монастирський

Колаж: Pro Гроші

Вранці у середу, 18 січня, відбулася авіакатастрофа у Броварах, внаслідок якої загинуло керівництво МВС, яке перебувало на борту гвинтокрила.

Про це повідомив голова Національної поліції Ігор Клименко.

"Внаслідок авіакатастрофи загинуло керівництво МВС: міністр, перший заступник міністра та державний секретар", – повідомляє Клименко.

На борту гвинтокрила знаходився голова МВС Денис Монастирський, його перший заступник Євген Єнін та держсекретар Юрій Лубкович.

Гелікоптер впав біля дитячого садка, на місці події почалася пожежа. Наразі відомо про 14 загиблих, з них 1 дитина та 9 осіб, які перебували на борту гвинтокрила (6 осіб з оперативної групи МВС, включно із керівництвом Міністерства внутрішніх справ, а також 3 члени екіпажу ДСНС).

Речниця голови Національної поліції Мар'яна Рева в ефірі телемарафону повідомила, що говорити про попередні причини авіакатастрофи ще зарано, для цього слідчі мають провести певні роботи. В Офісі президента зазначили, що керівництво МВС летіло у відрядження в одну з гарячих точок.

Державна служба України з надзвичайних ситуацій зазначила, що вертоліт ДСНС ЕС-225 неодноразово залучався до виконання завдань із транспортування особового складу до місць виникнення надзвичайних ситуацій. Серед авіаційних суден системи МВС цей борт найчастіше використовувався з огляду на можливість одночасно перевозити достатню кількість людей. Екіпаж судна був підготовлений до виконання завдань при складних умовах.

За словами речника Повітряних сил України Юрія Ігната, комісія буде розслідувати причини авіакатастрофи не один і не два дні, ця процедура займе певний час.

"Думаю, буде створена державна комісія, до якої увійдуть різні авіаційні фахівці. Вони дослідять причини того, що відбулося, та які фактори впливали на те, що вертоліт впав", – зазначив речник.

Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль доручив створити спеціальну групу для детального вивчення обставин авіакатастрофи.

Також за страшною катастрофою спостерігали вихователі дитячого садка, які в той час приймали дітей.

"Спочатку було чути гул наче щось летить, а тоді після зарева почули вибух. Всі прилягли, евакуювалися до укриття", – каже вихователька.

В Офісі президента наголосили, що всі свідки події авіакатастрофи мають оперативно звернутися в поліцію, щоб якомога швидше з'ясувати обставини трагедії.

Пожежу на місці подій ліквідували, серед жертв, на жаль, є 1 дитина.

Загиблий голова МВС Денис Монастирський був призначений на посаду Міністра внутрішніх справ 16 липня 2021 року. Його попередником був Арсен Аваков. Монастирський не мав досвіду роботи у системі МВС, однак він вже майже одразу почав вносити корективи в роботу системи. Після загибелі Монастирського, його дружина залишилася одна виховувати двох синів.

Президент України Володимир Зеленський у своєму Telegram висловив співчуття всім рідним і близьким загиблих, чиє життя забрав цей ранок. Він доручив Службі безпеки України у взаємодії з Національною поліцією України й іншими уповноваженими органами зʼясувати всі обставини того, що сталося.

Внаслідок катастрофи 25 осіб травмовано, серед них 11 дітей. Точне число жертв встановлюється, відомо, що серед них 1 дитина. На місці трагедії продовжують працювати всі відповідні служби.

Голова комітету Верховної Ради заявив, що нового міністра внутрішніх справ оберуть після узгодження відповідної кандидатури комітетом ВР з правоохоронної діяльності та голосування нардепів. Тимчасово виконувати обов'язки міністра внутрішніх справ буде один з заступників, однак хто саме – поки що невідомо.

У пресслужбі СБУ повідомили, що слідчі розпочали досудове розслідування за фактом падіння гелікоптера у Броварах. Співробітники СБУ проводять комплекс слідчо-оперативних заходів, щоб встановити всі причинно-наслідкові зв’язки й деталі трагедії.

Наразі розглядається декілька версій трагедії:

  • порушення правил польоту;

  • технічна несправність гелікоптера;

  • умисні дії щодо знищення транспортного засобу

Раніше ми розповідали, як в Україні запустити авіатрафік після війни. Також ми писали, скільки доведеться платити за авіаперельоти у 2023 році.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.