Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Військові можуть отримати компенсацію за оренду житла – скільки виплатять у липні

Розповідаємо, від чого залежить розмір такої грошової допомоги та як її отримати

Фото: УНІАН, Pexels. Колаж: Pro Гроші

Компенсація за оренду житла виплачується щомісяця

Фото: УНІАН, Pexels. Колаж: Pro Гроші

В Україні військові у липні можуть отримати компенсацію за оренду житла. Розмір грошової допомоги залежить від двох факторів, а саме – населеного пункту, де орендується нерухомість, та кількості членів сім'ї військовослужбовця.

Про це йдеться в Наказі Міноборони про внесення змін до "Порядку виплати грошового забезпечення військовослужбовцям Збройних Сил України та деяким іншим особам".

Яку суму компенсації можна отримати у липні?

Розмір грошової компенсації за оренду житла на родину з двох осіб становить:

  • у Києві – 3 800 гривень на місяць;
  • в обласних центрах – 2 850 гривень на місяць;
  • в інших населених пунктах – 1 900 гривень на місяць.

Якщо сім'я військового складається з трьох або більше осіб, то сума допомоги збільшується у 1,5 раза:

  • у Києві – до 5 700 гривень на місяць;
  • в обласних центрах – 4 275 гривень на місяць;
  • в інших населених пунктах – 2 850 гривень на місяць.

Згідно з чинним законодавством, така грошова допомога виплачується військовослужбовцям щомісяця.

Як військовим отримати грошову допомогу?

Для того, аби отримати компенсацію, військовослужбовцям потрібно подати відповідний рапорт на ім'я командира частини, а також всі необхідні документи, передбачені переліком, встановленим Порядком виплати грошової компенсації, довідку про склад сім'ї та довідку про перевірку житлових умов.

Грошова допомога виплачується з дня реєстрації рапорту в установленому порядку. Зазначається, що реєстрація місця проживання військовослужбовців та членів їх сімей за місцем проходження військової служби є необов'язковою для отримання компенсації.

Також важливо пам'ятати, якщо військовий виїхав у службове відрядження (понад 6 місяців), то право на оформлення документів для отримання грошової компенсації мають члени його родини.

Після того, як військовослужбовець надав необхідні документи для виплати компенсації, військова частина розробляє проєкт договору оренди житла, погоджує його з квартирно-експлуатаційними органами та реєструє безпосередньо у цій військовій частині.

Виплата грошової допомоги здійснюється за місцем проходження військової служби або за місцем оренди житла у безготівковій формі.

Раніше ми розповідали, яку додаткову грошову допомогу можуть отримати контрактники. Також ми писали, в яких випадках військовим виплачують 100 000 гривень. Більше про військову службу в Україні читайте в нашій спецтемі.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.