Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Військкомат чекає на порушників комендантської години: де можуть вручити повістку

Розповідаємо, що чекає на порушників комендантської години та де їм можуть вручити повістки

Фото: Pexels. Колаж: Pro Гроші

Порушникам комендантської години вручають повістки

Фото: Pexels. Колаж: Pro Гроші

Після початку повномасштабної війни в Україні було запроваджено комендантську годину. Її порушники можуть отримувати повістки просто на вулицях або навіть у нічних клубах.

Про це у своєму інтерв'ю розповів начальник Житомирського об'єднаного міського територіального центру комплектування (ОМТЦК) та соціальної підтримки (СП) Ігор Бацюн.

Що чекає таких військовозобов'язаних

Насамперед порушувати комендантську годину не варто, її запровадили, щоб у нічний час доби українці були в безпеці. Однак, якщо вже трапилось, що повістку вручили в момент нічного відпочинку, то одразу нервувати не треба. Повістка не дорівнює мобілізації, і тим більше не означає відправку людини відразу на передову.

Такі повістки переважно видаються з метою уточнення інформації про особу, це не означає, що її одразу мобілізують до військової частини. Будь-якій особі, яка отримала таку повістку, необхідно у визначений термін звернутися до вказаного ТЦК та СП.

Це стосується і тих, хто має право на відстрочку або є непридатним до служби за станом здоров’я. В такому разі треба прийти до ТЦК та СП з документами, які це підтверджують.

Тобто, якщо людині видали повістку у нічному клубі або десь на вулиці під час комендантського часу, необхідно звернутись у встановлений час за вказаною адресою для підтвердження інформації про особу. Після цього звернення буде вирішуватись, відправляти людину на військову службу або в резерв.

Скільки ветеранів буде після війни

Кількість учасників бойових дій в Україні може сягнути чотирьох мільйонів осіб. Також треба брати до уваги виплати для ще 5 осіб у разі одного загиблого воїна. Усі вони мають отримати відповідні соціальні гарантії. На початку повномасштабної війни в Україні було понад 400 тис. ветеранів та членів їх сімей.

Раніше ми розповідали, які пільги можуть отримати військові та їх рідні. Також ми писали, що таке цільова мобілізація та до яких робіт залучатимуть українців. Більше про мобілізацію в Україні читайте в нашій спецтемі.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.