Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Війна руйнує ринок праці: скільки українців втратили роботу з початку року

Наразі необхідно створити нові робочі місця, на що спрямовано вже низку урядових програм

Колаж: Pro Гроші

З України виїхало чимало людей

Колаж: Pro Гроші

Повномасштабне вторгнення Росії в Україну зруйнувало сотні підприємств. А через це щонайменше 5 мільйонів українців втратили роботу.

Про це повідомила заступниця Міністра економіки України Тетяна Бережна під час Польсько-Українського економічного форуму.

Зростання рівня безробіття

Через бойові дії загинуло чимало працівників. Також близько 7 мільйонів людей вже покинули країну. Наразі у сусідній Польщі знаходиться 1,5 мільйона українців. Для уряду повернення цих громадян є найголовнішим завданням.

"Ми розуміємо, що на шляху відновлення України, повернення наших людей, перед нами стоять великі виклики та завдання. І сподіваємось, що міжнародні партнери підтримають нас в цьому, зокрема, й наш добрий друг Польща, в якій майже 1,5 млн українців нині перебувають за програмою тимчасово захисту. Ми прагнемо повернути додому всіх наших громадян, що були змушені виїхати через війну", – наголосила Тетяна Бережна.

Наразі необхідно створити нові робочі місця. На це спрямовано низку урядових програм, зокрема, доступне кредитування для бізнесу, перенесення підприємств з небезпечних територій у відносно безпечні, грантова підтримка розвитку підприємництва єРобота, залучення безробітних до суспільно корисних робіт в рамках проєкту "Армія відновлення" та програми допомоги з часткового безробіття.

"Армія відновлення"

Міністерство економіки заявило, що станом на 15 листопада в Україні до суспільно-корисних робіт залучили 1 036 осіб, які мають статус безробітного.

У Міністерстві економіки впевнені, що ця ініціатива допоможе українцям, особливо в маленьких містечках, одночасно і заробляти кошти, і відновлювати свої громади.

Зазначається, що види суспільно корисних робіт, залежно від регіону, можуть різнитися. Найчастіше людей залучають до:

  • укріплення дамб, розчищення узбережжя біля водойм та річок;
  • заготівлі дров для населення;
  • розвантаження гуманітарної допомоги;
  • облаштування підвальних приміщень у багатоповерхових будинках, школах під укриття;
  • ремонтно-відновлювальних робіт у приміщеннях соціальної сфери;
  • упорядкування, відновлення та благоустрою міст;
  • ліквідації стихійних сміттєзвалищ та облаштування полігонів твердих побутових відходів;
  • проведення ремонтно-відновлювальних робіт (насамперед робіт, що виконуються на об'єктах забезпечення життєдіяльності громад).

Раніше сайт Pro Гроші писав, що деякі ВПО можуть отримати додаткові 3000 грн допомоги. Також ми повідомляли, що мешканцям Херсонщини виплатять гроші.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.