Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Війна не стала на заваді? Член ЦВК Юрій Буглак отримав 1,5 млн гривень зарплати за дистанційку з Маямі

Посадовець виїхав за кордон ще до початку повномасштабного вторгнення, але вирішив не повертатися до України та працювати дистанційно

Фото: УНІАН, Pexels. Колаж: Pro Гроші

Член ЦВК Юрій Буглак отримав за дистанційну роботу з Маямі понад мільйона гривень зарплати

Фото: УНІАН, Pexels. Колаж: Pro Гроші

Ще до початку повномасштабної війни член Центральної виборчої комісії Юрій Буглак виїхав з України та вже не зміг повернутися, оскільки почалася війна. Протягом 2022 року він працював дистанційно, отримував заробітну плату та інші виплати, а починаючи з весни 2023 року член ЦВК перебуває у декретній відпустці зі збереженням посади. Зараз Буглак разом з родиною мешкає в американському штаті Флорида.

Про це йдеться в розслідуванні проєкту "Схеми" (Радіо Свобода).

Скільки отримав Буглак за період дистанційної роботи?

За даними розслідування, протягом 2022 року член ЦВК сумарно отримав 1,5 мільйона гривень, в цю суму входить як основний розмір заробітної плати, так матеріальна допомога з держбюджету в розмірі 230 000 гривень. Цю допомогу Буглак восени 2022 року отримував двічі – "на оздоровлення" та "для вирішення соціально-побутових питань у зв'язку з народженням дитини".

Починаючи з 9 березня 2023 року Юрій Буглак перебуває в декретній відпустці зі збереженням своєї посади, адже саме з цього дня члени ЦВК знову повинні були засідати офлайн, тобто працювати на своїх робочих місцях.

Що каже Юрій Буглак про дистанційну роботу?

В ході розслідування журналісти проєкту "Схеми" зв'язалися з членом ЦВК телефоном та дізналися його думку щодо його дистанційної роботи під час війни.

"Я працював, працюю, і буду працювати на свою державу. Ніяких порушень із мого боку, з боку моїй організації не відбувалося. Все, що було, все було на законних підставах", – відповів Буглак.

Також у посадовця запитали, чому він не повернувся до України після початку повномасштабної війни, адже Президент Володимир Зеленський одразу до цього закликав всіх представників держави.

"У кожної людини в певний момент є індивідуальна ситуація, яка стосується її життя, здоров'я, її сім'ї, і так далі. На мою думку, заклик президента не поширювався на членів ЦВК", – заявив посадовець.

За його словами, він не бачить різниці, звідки працювати та отримувати заробітну плату. До того ж організація, де працює Буглак, одна з перших ухвалила рішення, що може працювати в онлайн-режимі.

Як на це відреагував голова ЦВК?

Голова ЦВК Олег Діденко заявив, що не мав підстав внести подання на звільнення Буглака з посади члена ЦВК з юридичної точки зору. Але в даній ситуації присутній також й моральний бік.

"З моральної точки зору тут може бути багато питань. Але мені неправильно коментувати дії колег, я такий самий член ЦВК, як і інші. Так, я маю певні додаткові адміністративні та організаційні функції, але вони не є безпосередньо моїми підлеглими в прямому сенсі. Я їх не приймаю на роботу і не звільняю", – зазначив Олег Діденко.

Хто такий Юрій Буглак та чим він володіє в Україні?

З 2019 року Юрій Буглак є членом Центральної виборчої комісії. Раніше він працював на посаді головного юридичного радника кондитерської корпорації Roshen. Також він є ексдепутатом Верховної ради від партії "Блок Петра Порошенка".

Згідно з даними Державного реєстру речових прав на нерухоме майно, Юрій Буглак має під Києвом чотири земельних ділянки загальною площею майже 50 соток. Він володіє двома будинками – на 390 і 85 квадратів у Вишгороді та селі Хотянівка Вишгородського району. Також він має у власності дві квартири, які знаходяться в центрі столиці та на Подолі.

Раніше ми розповідали, які зарплати отримують депутати у 2023 році. Також ми писали, що слугу народу помітили в дорогому готелі на Мальдівах.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.