Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Відпустка не за всі гроші світу: топ-20 найбюджетніших місць за кордоном у 2023 році

Розповідаємо, за якими напрямками можна вирушити цього року з обмеженим бюджетом для подорожі

Фото: Pexels. Колаж: Pro Гроші

Названі 20 країн для недорогого відпочинку

Фото: Pexels. Колаж: Pro Гроші

Міф про те, що відпочинок за кордоном – це дорого, вже давно зруйнований. У 2023 році є доступні варіанти для подорожей у найрізноманітніші куточки світу. При цьому ціни на житло та їжу там такі, які зможуть дозволити собі люди із ненайвищими доходами.

Підбірку із топ-20 доступних місць для відпочинку цього року опублікувала газета The Times.

Туреччина

На першому місці у рейтингу опинилася саме ця країна. Все через те, що в Туреччині триває рекордна девальвація національної валюти – турецької ліри. Ця фінансова подія спричинила те, що за ту ж суму в євро або доларах у 2023 році туристи можуть собі дозволити набагато більше, ніж кілька років тому.

Так, ціни приблизно такі:

  • 2,5 долара з чашку кави;
  • 3 долари за келих пива;
  • 8-9 доларів за вечерю на одного.

Також у цій країні достить доступні ціни на проживання в готелях. Місцями в Туреччині, де можна відпочити відносно недорого, видання називає є гамірні пляжні курорти Бірюзового узбережжя, такі як Мармарис, Бодрум і Дальян.

Лісабон, Португалія

У рейтингу столиця Португалії опинилася на другому місці. Лісабон не став значно підвищувати вартість послуг для туристів, хоч попит на подорожі у 2023 році помітно зріс.

В середньому за проживання у тризірковому готелі Лісабона на дві ночі у вихідні доведеться віддати приблизно в 150 доларів. Крім того, у місті доступні ціни на їжу – повечеряти реально за 18 доларів. При цьому за чашку кави доведеться заплатити 2 долари, а за келих пива – 3 долари.

Шрі-Ланка

В трійці доступних варіантів опинилася і Шрі-Ланк. Ціни на житло у столиці країни Коломбо приємно здивують. Номер у розкішному готелі з панорамними басейнами на даху можна зняти трохи більше, ніж за 60 доларів за ніч.

За чашку кави доведеться заплатити менше 1,5 долара, стільки ж коштуватиме келих пива. Вечеря у Коломбо також недорога – з однієї людини обійдеться у 5 доларів.

Де ще можна недорого відпочити

У топ-20 найдоступніших напрямків для відпочинку в 2023 році увійшли такі країни:

  1. Туреччина.
  2. Лісабон, Португалія.
  3. Шрі-Ланка.
  4. Гамбія.
  5. Балі.
  6. Беліз.
  7. Ямайка.
  8. Болівія.
  9. Гонконг, Китай.
  10. Таллінн, Естонія.
  11. Албанія.
  12. Бретань, Франція.
  13. Лаос.
  14. Індія.
  15. Андорра.
  16. Бамбург, Великобританія.
  17. Марракеш, Марокко.
  18. Північна Македонія.
  19. Єгипет.
  20. Порту, Португалія.

Де відпочити за кордоном за 20 тис. гривень

Ми вже розповідали, що зекономити на подорожах реально, якщо самостійно прокладати маршрут та обирати готелі, не звертаючись до туристичних агенцій. У такому разі за відпочинок за кордоном можна заплатити не більше, ніж у Буковелі влітку.

У вересні є відразу кілька доступних варіантів відпочинку до 20 000 гривень біля моря у країнах Європи. Так, вигідні пропозиції можна знайти, зокрема у Греції, Іспанії та Італії. Більше про це можна дізнатися у нашому матеріалі.

Раніше ми розповідали, які правила зміняться для українців у Чехії. Також ми писали про три фрази, за які можна отримати величезні штрафи в Німеччині.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.